29/02-16 16:53

Medie: Infantino holder fast i VM i Rusland og QatarMedie: Infantino holder fast i VM i Rusland og Qatar

Den nyvalgte Fifa-præsident, Gianni Infantino, vil ikke forsøge at rykke de kommende VM-slutunder.

storybild

Gianni Infantino kommer ikke til at pille ved værtskaber for VM-slutrunder, der allerede er blevet tildelt. (Billede: AP/Michael Probst)

Den nye præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, vil ikke forsøge at fravriste hverken Rusland eller Qatar VM-værtskabet i henholdsvis 2018 eller 2022.

De to nationer er ellers mistænkt for bestikkelse i forbindelse med tildelingen af værtskabet, men umiddelbart vil Infantino ikke ændre på værtskaberne.

Sky Sports fangede den schweiziske præsident efter en kendisfodboldkamp i Zürich mandag.

- Han (Infantino, red.) sagde, at Fifa vil fortsætte arbejdet med at afholde slutrunderne i Rusland og Qatar, skriver Sky Sports.

Ud over anklagerne om bestikkelse, som fortsat undersøges i den verserende Fifa-skandale, der i sin tid fik ekspræsident Sepp Blatter til at trække sig, har de to slutrunder været stærkt kritiseret.

Ruslands problemer omkring homoseksuelles rettigheder og racisme i fodbold har ført til kritik fra flere kanter, mens arbejdsforholdene for migrantarbejdere i forbindelse med klargøring af stadioner i Qatar har været voldsomt kritiseret.

Grundet det varme klima i Qatar vil VM-slutrunden i 2022 blive afviklet i vintermånederne i stedet for om sommeren, som det ellers er kutyme.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Drama i retten: Peter Madsen forlod...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx