Af - 26/01-15 18:11; Opdateret: 26/01-15 18:39

Tyskland i kvartfinalen efter solid sejrTyskland i kvartfinalen efter solid sejr

Tyskland sikrede sig mandag aften en billet til VM-kvartfinalen med en overbevisende sejr over Egypten. Sverige røg samtidigt ud til Polen.

storybild

De tyske spillere kunne juble efter de 60 minutter - mens Egyptens mange fans leverede en pibekoncert af de helt store. (Billede: Polfoto/AP)

Det er stadig kun Danmark, de tyske håndboldherrer ikke har været i stand til at slå endnu under VM i Qatar.

Tysk målhelt: Troede ikke, vi var så gode
Tysk målhelt: Troede ikke, vi var så gode

Mandag aften blev Egypten således besejret i 1/8-finalen med cifrene 23-16 - i en kamp, der egentlig skulle have været Danmarks, hvis bare målsætningen om en førsteplads i Gruppe D var blevet indfriet. Men sådan blev det som bekendt ikke.

Det egyptiske mandskab havde været en af turneringens helt store overraskelser i gruppespillet, hvor de blandt andet formåede at slå Tjekkiet og spille uafgjort mod Sverige. Mod Tyskland nåede en sejr dog aldrig rigtig at blive aktuel.

Islændingen er klar til at tæve sine landsmænd
Islændingen er klar til at tæve sine landsmænd

Tyskernes sædvanlige skarpskytter som Uwe Gensheimer og Patrick Groetzki var nemlig (igen, igen) farlige foran mål, hvor de ramte plet henholdsvis seks og fem gange. Men især målmand Carsten Lichtlein var i absolut topklasse. Han pillede 20 af egypternes 36 skud på mål - en redningsprocent på utrolige 56 - og blev helt fortjent kåret til kampens spiller.

Mens de egyptiske spillere ikke var en oplevelse i sig selv, så var deres tilskuere det i hvert fald på lægterne. Et par tusinde fremmødte egyptere dominerede stemningen fuldstændigt - også mod slutningen af kampen, hvor en sejr ellers reelt set var umulig. De ellers sædvanligvis højtråbende tyske tilhængere var som lyden af en knappenål mod gulvet i forhold.

Men hvad gør det, når ens hold nu er i kvartfinalen? Her venter værtsnationen Qatar - som også har vist sig som en alt for stor mundfuld for mange hold - på onsdag.

Så vild bliver Danmarks vej til VM-guld
Så vild bliver Danmarks vej til VM-guld

Andetsteds i Qatar blev Sverige slået ud af dette VM, da Polen vandt med 24-20.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx