Af Ritzau - 26/09-16 01:28; Opdateret: 26/09-16 04:09

McIlroy scorer 76,5 millioner med sejr i sæsonafslutningMcIlroy scorer 76,5 millioner med sejr i sæsonafslutning

Nordireren sikrede sig søndag en af sportsverdenens største pengepræmier med sejr i Tour Championship.

storybild

Rory McIlroy vinder årets pengeliste på den amerikanske PGA Tour. (Billede: Scanpix/Sam Greenwood)

Den nordirske golfspiller Rory McIlroy vandt søndag Tour Championship, der er sæsonafslutningen på den amerikanske PGA Tour.

Sejren kom i hus efter et nervepirrende omspil med de to amerikanere Ryan Moore og Kevin Chappell.

På første omspilshul faldt Chappell fra, og på det fjerde ekstrahul sendte McIlroy et over fire meter langt birdieput i hul og afgjorde dysten til egen fordel.

Med sejren følger en check på 1,53 millioner dollar - 10,2 millioner kroner. Det er en relativt normal præmiecheck i en af de store turneringer.

Men da han med sejren samtidig sniger sig op på førstepladsen på pengelisten i den ekstremt lukrative FedExCup, scorer han desuden en sidegevinst på ti millioner dollar.

De i alt 11,53 millioner dollar svarer samlet til godt 76,5 millioner kroner og er ifølge en opgørelse fra magasinet Forbes den største præmiesum i en individuel sportsgren.

US Open-vinderen Dustin Johnson endte som nummer seks i Tour Championship. Han lå dermed længe til at hente checken på ti millioner dollar.

Men i stedet kunne han fra klubhuset se de ti millioner dollar gå til Rory McIlroy. Johnson ville have vundet FedExCup, hvis McIlroy havde tabt omspillet.

Men sådan skulle det ikke gå. Rory McIlroy spillede ganske enkelt forrygende hele søndagen. Han kom med i omspillet ved at levere en runde i 64 slag godt hjulpet på vej af en eagle på 16. hul, hvor han sendte et indspil fra 128 meter i hul.

- Det var fantastisk. Alt jeg ville, var at fokusere på at vinde Tour Championship. På en eller anden måde lykkedes det at få sneget mig med i omspillet, siger Rory McIlroy.

- Jeg har vundet pengelisten i Europa et par gange, men jeg har ikke tidligere prøvet det her. Når du sætter dig for noget, kan der ske store ting, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx