Af Ritzau - 21/03-17 15:47

Verdens længste kapsejlads slår vejen forbi AarhusVerdens længste kapsejlads slår vejen forbi Aarhus

Kapsejladsen Volvo Ocean Race slutter i hollandske Haag, der er målet, når sejlerne har været forbi Aarhus.

storybild

22. juni 2018 sejler den verdensomspændende havkapsejlads Volvo Ocean Race ind i havne bassinet ved Dokk1. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jean-sebastien Evrard)

Aarhus gør sig bemærket i sejlsporten, når den verdensomspændende havkapsejlads Volvo Ocean Race besøger den europæiske kulturhovedstad.

Verdens længste kapsejlads runder havnen i byen 22. juni 2018 under den lange sejlads fra Spanien til Holland. Det sker forud for byens værtskab for VM i samtlige olympiske bådklasser i 2018.

Når det kommer til sejlsportsbegivenheder, er Aarhus en af verdens førende byer, vurderer byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S).

- Det bliver for alvor slået fast til sommer næste år, når først Volvo Ocean Race og siden hen VM i de olympiske bådklasser boltrer sig lige uden for byen.

- Der venter store oplevelser for byens borgere og gæster - og igen en omfattende international opmærksomhed, som gavner byens vækst og udvikling, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Volvo Ocean Race skydes i gang i den spanske by Alicante i oktober i år. Turen er fordelt på 12 stop på fire oceaner og hele seks kontinenter.

I Aarhus kommer bådene til at sejle ind i havnen, hvor de skal vende lige ud for kulturhuset Dokk1 på den sidste etape mellem svenske Gøteborg og endestationen i hollandske Haag.

Det er Aarhus Kommune, Sailing Aarhus og Sport Event Danmark, der har været med til at sikre begge begivenheder. Det glæder direktøren i Sport Event Danmark, Lars Lundov.

- Aarhus har på enestående vis manifesteret sig som sejlenes by gennem de seneste mange år med en lang række store, internationale sejlevents, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den sidste direktør holdt i 21 dage:...
bt.dk
Mad med forårsstemning: Lene Hanssons...
bt.dk
Svensk ugeblad beklager dybt: Kommer...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx