Af Ritzau - 20/10-16 20:25

Boe og Mogensen tæver rutinerede kinesereBoe og Mogensen tæver rutinerede kinesere

Mathias Boe og Carsten Mogensen fandt storspillet frem, da parret slog et par garvede kinesere i Denmark Open.

storybild

Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede fremragende i deres anden kamp ved Denmark Open. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ed Jones)

Mathias Boe og Carsten Mogensen fik sat gang i Odense Idrætshal torsdag aften, da de to danskere hamrede to OL-medaljevindende kinesere, Fu Haifeng og Xu Chen, ud af Denmark Open i anden runde.

De to kinesere har dog sine store meritter med andre makkere, og de kunne ikke gøre noget mod det sammenspillede danske par, som sejrede med cifrene 21-10, 21-19.

De to danskere spillede med enorm skarphed fra kampens begyndelse, hvor især Mathias Boe skabte mange point med fremragende spil.

Rusten fra første runde, hvor duoen var nede med en matchbold, var banket af, og der blev ikke lavet mange fejl.

Hurtigt åbnede de et forspring til de to kinesere, og det blev en overraskende ensidig affære i første sæt, som Boe og Mogensen tog sig af med cifrene 21-10.

De to erfarne kinesere virkede lettere opgivende og lavede mange fejl, som til dels var fremprovokeret af højt dansk niveau.

Fu Haifeng, som vandt OL-guld i både 2012 og 2016, og Xu Chen, sølvvinder i mixeddouble ved OL-2012, var en smule bedre med i andet sæt, men danskerne var i total kontrol hele vejen.

Midtvejs hed føringen 11-8, og selv om kineserne kom tæt på til sidst, blev sejren trukket hjem i to sæt.

I kvartfinalen venter de sjetteseedede russere Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, som Boe og Mogensen har slået i syv af ni hidtidige møder.

I damesingle er Danmark ikke længere repræsenteret i turneringen. Mette Poulsen kom som den eneste forbi første runde, men så var det også slut.

Syvendeseedede Sun Yu var alt for stærk for danskeren, som blev slået med klare 21-7, 21-13.

Damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard er også færdig ved Denmark Open.

Parret løb som Mette Poulsen ind i et klart nederlag. Tredjeseedede Nitya Krishinda Maheswari og Greysia Polii fra Indonesien vandt sikkert med 21-13 og 21-10.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx