Af Ritzau - 10/04-17 22:14

BSV indleder slutspil med at snuble i EsbjergBSV indleder slutspil med at snuble i Esbjerg

Ribe-Esbjerg førte an og slog på hjemmebane Bjerringbro-Silkeborg, da de to klubber indledte deres slutspil.

storybild

Nikolaj Rasmussen og Bjerringbro-Silkeborg (BSV) indledte slutspillet i 888 Ligaen med et nederlag mandag aften. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Ribe-Esbjergs håndboldherrer var topmotiveret mandag aften, da klubben hjemme debuterede i slutspillet i 888 Ligaen.

Det skete på fornem vis, da Ribe-Esbjerg besejrede favoritterne fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) med 25-21 i det første opgør i gruppe 2.

Ribe-Esbjerg HH sluttede på syvendepladsen i grundspillet, hvor mesterholdet BSV tog andenpladsen og dermed også fik to point med over i slutspillet.

Dermed har begge klubber efter en enkelt kamp to point i gruppen, der også tæller TTH Holstebro og Mors-Thy Håndbold, der ikke har været i kamp endnu.

TTH Holstebro har et enkelt point med i slutspillet, mens Mors-Thy skal spille sig til at få point.

BSV sluttede grundspillet af med at besejre Ribe-Esbjerg på udebane i den sidste kamp, men mandag aften kom hjemmeholdet bedst ind i kampen.

Efter et kvarter førte Ribe-Esbjerg 8-5, og tendensen fortsatte igennem første halvleg, hvor hjemmeholdet fem minutter før pausen var foran 11-7.

Sebastian Skube tordnede bolden i kassen til 8-11 for BSV, men få sekunder senere bragte Jacob Holm Ribe-Esbjerg foran med fire mål igen, som om intet var hændt.

Jacob Holm var første halvlegs helt store profil. Den 21-årige back scorede nærmest efter behag og satte BSV's forsvar på hårdt arbejde.

Otte gange bankede Jacob Holm bolden i kassen i første halvleg, og det var stærkt medvirkende til, at Ribe-Esbjerg gik til pausen foran 14-9.

BSV skulle op i gear i anden halvleg, men gæsterne havde det svært og med et kvarter igen havde man blot barberet hjemmeholdets føring med et enkelt mål.

Foran 18-14 kunne der opstå spænding, men med ti minutter igen var Ribe-Esbjerg stadig front nu med 21-17, da hjemmeholdets Lukas Karlsson bragede bolden i nettet for hjemmeholdet.

Den 43-årige målmandsveteran Søren Haagen leverede en lang række pragtredninger for Ribe-Esbjerg, og Jacob Holm blev ved med at score og gjorde det til 25-19, da der var fem minutter igen med sin 12. scoring i kampen.

BSV kunne ikke stille noget op på dagen, og Ribe-Esbjerg kunne efter 60 minutter juble over indledningen på slutspillet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Birgitte Hjort om kampen for...
bt.dk
Superstjerne vender hjem med flere...
bt.dk
Gammel kending blev igen stoppet af...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx