Af Ritzau - 26/11-16 20:59

Skadesfri FCK-matchvinder nærmer sig toppenSkadesfri FCK-matchvinder nærmer sig toppen

Youssef Toutouh føler, at han efter et halvår som skadesfri nærmer sig topniveauet i FC København.

storybild

Youssef Toutouh driblede sig frem til denne afslutning, som endte i mål kort efter. (Billede: Scanpix/Per Kjærbye)

Youssef Toutouh blev matchvinder, da FC København på udebane slog Lyngby med 1-0 i Alka Superligaen lørdag aften.

Målet var Toutouhs femte i efteråret, der for alvor har tilhørt den tidligere så skadesplagede kantspiller. Skaderne er han sluppet for i denne sæson, og det har løftet hans niveau.

- Før i tiden har det været sådan, at hver gang jeg var inde i en god stime, så skete der noget med mig skadesmæssigt. Heldigvis har jeg nu ikke haft noget i lang tid, og det giver mig meget, siger Toutouh.

- Jeg har selvtillid, kan træne uden at have problemer og kan spille alle kampe. Det er fedt, og jeg skal bare fortsætte. Jeg er på vej mod det højeste niveau, jeg har haft i FC København.

Træner Ståle Solbakken er godt tilfreds med 24-årige Toutouh, der har været i FC København siden 2011.

- Han skal bare lære at stå distancen, for jeg synes, han har tendens til at dø lidt hen mod slutningen af kampene. Så der skal han stadig bygge på, siger Solbakken.

- Men han er lidt som Thomas Delaney. Ingen af de to har taget det store skridt udviklingsmæssigt, men de er blevet bedre måned for måned og halvår for halvår.

- Det er jo første sæson, hvor han ikke har haft en stor skade. Det har virkelig gavnet ham, siger Solbakken.

Toutouhs matchvindende mål mod Lyngby var i den lidt heldigere kategori, da bolden knap kunne snegle sig ind over stregen.

- Det var faktisk ikke meningen, at jeg skulle score. Jeg har fået at vide, at jeg lavede to tunneller, og at den så gik ind, griner Toutouh.

- Når man prøver, prøver og prøver, så går den på et tidspunkt ind. Men jeg må nok erkende, at det var lidt halv-halv, om det var en afslutning eller en aflevering.

Med fem sæsonscoringer overgås Toutouh kun af Thomas Delaney og Federico Santander på FC Københavns topscorerliste. Begge har nettet seks gange.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx