26/04-18 05:21; Opdateret: 26/04-18 06:21

Kanonade sender Frederik Andersen ud af NHL's slutspilKanonade sender Frederik Andersen ud af NHL's slutspil

Med fire mål i tredje periode er Boston Bruins videre i slutspillet på bekostning af Toronto Maple Leafs.

storybild

Frederik Andersen i målet ser til, mens Boston Bruins-spillere jubler over en scoring i første periode mod Toronto Maple Leafs, som tabte den afgørende kamp i slutspillet. Scanpix/Greg M. Cooper

Boston. Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs er færdige i dette års slutspil om Stanley Cup-trofæet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

I den syvende og afgørende kamp mod Boston Bruins natten til torsdag dansk tid gik holdet fra Canada helt ned i tredje periode.

Efter de to første perioder var Toronto ellers foran 4-3, men Boston scorede fire gange på stribe i de afsluttende 20 minutter.

Med undtagelse af to minutter fik Frederik Andersen fuld spilletid i målet for Toronto.

Sejren på 7-4 betyder, at Boston Bruins vinder serien med 4-3 i kampe. Det er første gang siden 2014, at holdet kvalificerer sig til anden runde i slutspillet, skriver NHL på sin hjemmeside.

Boston Bruins skal nu møde Tampa Bay Lightning i anden runde af slutspillet, som omfatter otte hold. Første kamp er lørdag.

Med elimineringen af Toronto Maple Leafs er Frederik Andersen i teorien en mulighed til Danmarks landshold, som i maj er vært for VM i ishockey. Men målmandens klub bestemmer, om han får lov til at tage hjem og deltage.

Washington Capitals med Lars Eller er videre i slutspillet, og det samme er Winnipeg Jets med Nikolaj Ehlers og San Jose Sharks med Jannik Hansen og Mikkel Bødker.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
LIGE NU: Dommedags-scener - kæmpe...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Forbud mod afbrænding: Gælder i 8...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx