Dramakamp afgjort: Frankrig venter i EM-finaleDramakamp afgjort: Frankrig venter i EM-finale

Det bliver Frankrig, som Danmark skal op imod, hvis Wilbeks drenge vinder deres semifinale mod Kroatien fredag aften. Franskmændene slog Spanien 30-27 i deres semifinale.

storybild

Den franske stregspiller Cedric Sorhaindo brøler over en af sine scoringer mod Spanien i en EM-semifinale i Herning fredag aften. (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Med et publikum spændt op til semifinalelir i Jyske Bank Boxen i Herning vandt Frankrig over Spanien. Ikke på en overbevisende måde. Men i en kamp, som bølgede frem og tilbage med stormstyrke, fremstod Frankrig anført af Daniel Narcisse og Luc Abalo alligevel stærkest til sidst.

Dermed er de i EM-finalen, hvor enten Danmark eller Kroatien venter. Den kamp starter klokken 21.00 - også fredag aften.

Kampen var hårdt spillet, hvilket bedst eksemplificerede sig i, at Luka Karabatic fik rødt kort i slutningnen af kampen for sin tredje to-minuttersudsvisning.

Håndboldfest på vandvognen i Boxen
Håndboldfest på vandvognen i Boxen

Thierry Omeyer startede med en redningsprocent på over 60 efter de første otte spanske skud, og spanierne havde umådeligt svært ved at trænge igennem det franske forsvar, som var anført af de to Karabatic-brødre, Nikola (den mest kendte) og lillebror Luka.

Men så faldt den franske bataljon så småt fra hinanden. Specielt playmaker Joan Canellas, spaniernes EM-topscorer, var helt vild mod første halvlegs afslutning med fire mål i træk, hvilket var med til at vende kampen.

Kongen af pletten: Der har været for få straffe til mig
Kongen af pletten: Der har været for få straffe til mig

11-6 til Frankrig stod der med 11 minutter tilbage af første halvleg, men ved pausen førte Spanien 14-12.

Og så vendte det lige en gang mere. I løbet af fire minutter i starten af anden halvleg vandt Frankrig med 5-0 i en periode, hvor specielt Daniel Narcisse vågnede op og scorede kasser. Pludselig førte de med to mål (18-16). Spanien kom dog hurtigt igen, og de hold fulgtes nogenlunde ad resten af kampen, inden franskmændene endeligt trak fra.

Eggert kvit for skaden – klar til 60 semifinaleminutter
Eggert kvit for skaden – klar til 60 semifinaleminutter

Kampens aktion: Fløjen Luc Abola opsnapper bolden, efter Joan Canellas brændte et straffe ved stillingen 18-17 til Frankrig. Franskmændene har netop fået smidt en mand ud og er to folk i undertal. Abalo er ligeglad. Han kører lige på det spanske forsvar, bryder alene igennem og scorer.

Finalen spilles søndag klokken 17.30 i samme Boxen.

LÆS OGSÅ: Sverige choksejrer over Frankrig ved EM

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx