Af - 27/01-14 16:04; Opdateret: 27/01-14 16:41

Uniteds rekordkøb snydes for ikonisk nummerUniteds rekordkøb snydes for ikonisk nummer

Trøjen med nummer 7 på ryggen var ledig i Manchester United, men Juan Mata fik den ikke.

storybild

David Moyes og Juan Mata afslører 8-tallet på ryggen. (Billede: Polfoto/AP)

Nummer 7.

I Manchester United har det rygnummer en helt speciel historie – men klubbens seneste rekordkøb har ikke fået det ikoniske ryg-nummer tildelt.

United henter Mata for rekordbeløb
United henter Mata for rekordbeløb

I stedet får Juan Mata nummer 8. Det blev afsløret, da den spanske 335 millioners mand mandag blev præsenteret i sin nye klub.

- Jeg synes, at 8 er et godt nummer til mig. Jeg kan lide nummeret. Jeg ved, at nummer 7 er ikonisk her i klubben, og jeg talte med David (manager Moyes, red.) om det, og vi blev enige om, at 8 er et godt nummer til mig, sagde Juan Mata på pressemødet på klubbens anlæg.

Dermed kommer den nye spanske midtbanespiller ikke til at efterfølge klublegender som Cristiano Ronaldo, David Beckham og Eric Cantona, der alle tidligere har spillet med 7-tallet.

Sir Alex: Jeg har ikke mistet troen på United i år
Sir Alex: Jeg har ikke mistet troen på United i år

I stedet overtager Juan Mata 8-tallet fra portugisiske Anderson, der netop er sendt til Fiorentina.

Og det kan da også være et vist pres at spille med nummer 7 på ryggen i Manchester United. I seneste sæson spillede Luis Antonio Valencia med 7-tallet på ryggen uden den store succes, og han valgte i denne sæson at skifte det ud med nummer 25, som han tidligere har haft.

Dermed var trøje med 7-tallet på ryggen reelt ledigt til Juan Mata, der i de seneste to dage har trænet med holdkammeraterne i sin nye klub, og han kan allerede tirsdag får debut mod Cardiff i Premier League.

Efter nyt nederlag: Hør United-fan ringe 1-1-2
Efter nyt nederlag: Hør United-fan ringe 1-1-2

Der er allerede store forventninger til spanieren – på klubbens hjemmeside er der en decideret 'Welcome, Juan Mata'-sektion – men det pres tynger ikke den nye spilfordeler:

- Manchester United er en kæmpe klub med fans over hele verden, og det bliver en kæmpe udfordring. Men jeg kan lide presset, og jeg mener, at det er godt for en fodboldspiller at forsøge at forbedre sig. Folk forventer noget stort af mig, og jeg ser frem til det, sagde Juan Mata ved sin præsentation.

LISTE: Her er de rigeste fodboldklubber
LISTE: Her er de rigeste fodboldklubber

På samme pressemøde afslørede David Moyes desuden, at Wayne Rooney, Robin van Persie og Marouane Fellaini alle er tilbage i normal træning efter at have været skadede.

Manchester United er under hårdt pres i Premier League, hvor klubben lige nu kun ligger nummer syv. Holdet er allerede slået ud af både FA Cuppen og Capital One Cuppen.

LÆS OGSÅ: Sikke noget Moyes: Chelsea smadrer United

LÆS OGSÅ: Han er billedet på Uniteds transferproblem

LÆS OGSÅ: Krise: Her er 5 problemer for Manchester United

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx