Af Ritzau - 14/03-17 15:34

Skotsk golfklub ophæver kvindeforbud efter afstemningSkotsk golfklub ophæver kvindeforbud efter afstemning

Muirfield er på banen igen som lokation til British Open, efter at den lokale klub tillader kvindemedlemmer.

storybild

Den amerikanske golfspiller Tiger Woods og britiske Lee Westwood er på banen i British Open-turneringen på Muirfield i Skotland i 2013. Den lokale golfklub vedtog tirsdag at gøre det muligt at optage kvindelige medlemmer. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Adrian Dennis)

Den lokale golfklub ved Muirfield-banen i Skotland stemte tirsdag for, at kvinder kan meldes ind i klubben. Dermed kan banen igen lægge græs til majorturneringen British Open.

498 af medlemmerne i golfklubben i Edinburgh stemte for at byde kvinder velkommen. 123 stemte imod, fortæller klubbens formand, Henry Fairweather.

Der er afholdt British Open på Muirfield-banen 16 gange i alt.

To tredjedele af klubbens medlemmer satte en midlertidig stopper for udsigten til at afholde turneringen igen, da den konservative golfklub ikke ville acceptere kvindelige medlemmer.

Efter den beslutning kasserede golfsportens ledende organ, The Royal Open and Ancient Golf Club of St Andrews (R&A), Muirfield som lokation til British Open.

Men efter tirsdagens afstemning er Muirfield på banen igen.

- Vi ser frem til at byde velkommen til kvindelige medlemmer, der vil nyde godt af fordelene ved de stolte traditioner og den venlige ånd, der er i denne ejendommelige klub, siger Fairweather.

Ifølge den administrerende direktør i R&A, Martin Slumbers, er British Open en af verdens vigtigste sportslige arrangementer.

Netop derfor er det meget vigtigt, at kvinder kan blive medlemmer i alle arrangørernes klubber, lyder det.

- Muirfield har en lang historie som værter til British Open, og med dagens annoncering vil det fortsætte. Det er en helt fantastisk golfbane, og vi ser frem til at se turneringen vende tilbage, siger han.

I en pressemeddelelse fra klubben fremgår det, at kommende medlemmer kan forvente en ventetid på to til tre år eller mere, før der er plads.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx