Af Ritzau - 27/04-17 22:59

Manchester-klubber deler i sløj kamp om CL-billetManchester-klubber deler i sløj kamp om CL-billet

Marouane Fellaini fik direkte rødt kort, da Manchester-derbyet mellem City og United endte målløst.

storybild

Både Josep Guardiolas Manchester City og José Mourinhos Manchester United kæmper for at komme i Champions League i næste sæson. Torsdag spillede klubberne 0-0. (Billede: Scanpix/Oli Scarff)

Både Manchester City og Manchester United kunne torsdag aften have taget et stort skridt mod Champions League-deltagelse i næste sæson.

Det ikke specielt velspillede opgør endte dog 0-0, hvilket var en lille sejr for konkurrenterne i Premier League-toppen.

Liverpool bevarer tredjepladsen med 66 point for 34 kampe, mens Manchester City har 65 point for 33 kampe og Manchester United har 64 point for 33 kampe.

En tredjeplads udløser en billet til Champions League-gruppespillet, mens en fjerdeplads giver adgang til turneringens kvalifikationskampe. Manchester United kan også nå turneringen ved at vinde Europa League.

Bagfra skal de to Manchester-klubber holde øje med Arsenal, som med en kamp i hånden har henholdsvis fire og fem op til City og United.

De bedste offensive aktioner i torsdagens nullert kom ofte efter solopræstationer.

Sergio Agüero var i første halvleg en kilde til uro, og efter otte minutter burde han have bragt City i front efter et indlæg. Argentinerens afslutning gik forbi mål.

Manchester Uniteds livlige offensiv med Marcus Rashford og Anthony Martial gav den noget tungere City-defensiv problemer, men den afgørende aktion fra de to frontløbere udeblev.

Halvlegens største United-mulighed tilfaldt Ander Herrera kort før pausen.

Et frispark blev slået ind mod bageste stolpe, og her var spanieren udækket. Hans hovedstød røg forbi mål, så holdene måtte gå til pause med 0-0.

Efter pausen gik gassen af ballonen. City var det bedste hold, men det blev sjældent farligere end et par langskud.

Kampens dramatiske højdepunkt kom efter 84 minutter, da Marouane Fellaini fik direkte rødt kort for at have nikket Sergio Agüero en skalle.

City formåede dog ikke at at slå kapital af overtallet, selv om bolden kom i nettet. Indskiftede Gabriel Jesus var offside, da han headede et indlæg ind bag David de Gea.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx