Af - 17/09-15 20:53; Opdateret: 17/09-15 21:05

Kæmpe triumf for de danske mestre i dødboldeKæmpe triumf for de danske mestre i dødbolde

FC Midtjylland debuterede i Europa League-gruppespillet med en fortjent 1-0-sejr over stærke polakker.

storybild

Erik Sviatchenko og FCM mødte hård polsk modstand mod Legia Warszawa. (Billede: Polfoto/Ernst Van Norde)

Et bundsolidt forsvar, giftige dødbolde og angribere, der kan lave mål. Det er recepten, der har båret FC Midtjylland til et dansk mesterskab - og nu også til en sejr i klubbens første europæiske gruppespilskamp.

1-0 sluttede den fysisk prægede kamp på MCH Arena mod Legia Warszawa efter en dødboldscoring efter en times spil. Sejren var fortjent især oven på en anden halvleg, hvor midtjyderne var bedst.

FCM om farlige polakker: Vi lægger os ikke ned
FCM om farlige polakker: Vi lægger os ikke ned

De polske vicemestre viste sig ellers i første halvleg som et fysisk stærkt hold, der stod stærkt i kæderne og lurede på giftige kontrastød ned mod Mikkel Andersens mål. Også deres hjørnespark skabte uro i FCM’s bagkæde. Det resulterede dog ikke i andet end løse chancer.

Omvendt var det heller ikke meget, hjemmeholdet bød ind med. Dertil var farten og skarpheden ikke stor nok i det offensive, hvor Pione Sisto påny havde svært ved at finde sit tårnhøje niveau, ligesom Petter Andersson ikke virkede på toppen (og blev skiftet ud i pausen).

UEFA straffer FCM: Tilskuere råbte bøsse
UEFA straffer FCM: Tilskuere råbte bøsse

Måske hang det sammen med den noget tamme atmosfære på MCH Arena, som ellers for første gang nogensinde lagde græs til en kamp i et europæiske gruppespil.

- Der sker ikke en skid ude på tilskuerpladserne, lød svadaen da også fra den tidligere FCM-stjerne David Nielsen til Canal 9 i pausen.

FCM om flygtninge-hjælp: Har ikke hørt fra Bayern
FCM om flygtninge-hjælp: Har ikke hørt fra Bayern

Måske Uefas bøde for nogle tilskueres upassende tilråb i midtjydernes seneste europæiske optræden mod Southampton var med til at lægge en dæmper på fansene.

6.798 tilskuere var der i øvrigt mødt frem. Ikke imponerende og heller ikke udsolgt trods fratagelsen af 1.500 pladser som en del af Uefas straf.

Udsigt til Eriksen-comeback redder Morten Olsens dag
Udsigt til Eriksen-comeback redder Morten Olsens dag

Mere gang i den kom der dog både på banen og på lægterne i anden halvleg. Og her kom den forløsende scoring også. Hvordan? På en dødbold selvfølgelig.

En time var spillet, da Jakob Poulsen slog et af sine lumske frispark ind i mængden i Legias felt. Her bliver bolden snittet videre af en polak og direkte i mål - eller måske via en Morten ‘Duncan’ Rasmussen-hårtot?

Den spanske armada er klar til at erobre Europa
Den spanske armada er klar til at erobre Europa

Det kunne ikke engang tv-billeder fra utallige vinkler afsløre. Det blev dog noteret som et selvmål.

Men det er alt sammen lige meget. Det vigtigste er de tre point, der luner i tabellen for de danske mestre i den svære gruppe, som også inkluderer Napoli og Club Brugge. De to hold mødtes i øvrigt i det syditalienske, hvor belgierne fik kæmpeprygl med 5-0.

LÆS OGSÅ: Mourinho efter sejr: Jeg er fantastisk - også når jeg taber

LÆS OGSÅ: Brøndbys 'Mr. Clean Sheet': Jeg føler mig uovervindelig

LÆS OGSÅ: Genial video: Ærkerivaler fra Premier League elsker faktisk hinanden

LÆS OGSÅ: Mourinho til grin over datters afslørende kjole

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx