Af Ritzau - 22/10-16 13:02

Iversen sikrer sig VM-billet i speedway med slutspurtIversen sikrer sig VM-billet i speedway med slutspurt

På sidste omgang i sin semifinale klemte Niels-Kristian Iversen sig op på tredjepladsen og sikrede VM-billet.

storybild

Niels-Kristian Iversen skal også køre i VM-serien næste år. (Billede: Scanpix/Speedway Grandprix I Parken I K)

Sæsonens sidste speedwaygrandprix blev et stort drama, der endte med en lykkelig afslutning for danskeren Niels-Kristian Iversen.

Trods en tredjeplads i sin semifinale fik Iversen akkurat point nok til at slutte i top-otte i den samlede VM-stilling, hvilket udløser en sæson mere i VM-serien.

I semifinalen var danskeren i problemer, men på sidste omgang overhalede han polakken Piotr Pawlicki og fik det vigtige point.

Forud for lørdagens grandprix var Iversen tre point efter en plads i top-otte.

Hvis svenskeren Fredrik Lindgren var sluttet i top-otte i VM-stillingen, ville også danske Kenneth Bjerre have fået adgang til næste års VM-serie.

Bjerre tabte en dramatisk omkørsel mod netop Lindgren i VM-kvalifikationen.

Det mislykkedes dog for Fredrik Lindgren at kæmpe sig i semifinalen, og dermed var Kenneth Bjerres VM-skæbne beseglet.

Den tidligere verdensmester Nicki Pedersen er skadet og slutter uden for top-otte i årets grandprixserie. Det forventes dog, at han får et wildcard til at køre med i næste sæson.

Michael Jepsen Jensen nåede også frem til semifinalen i Australiens grandprix, men han sluttede på sidstepladsen i sit heat.

Grandprixet blev vundet af hjemmebanehelten Chris Holder.

Allerede i fjerde heat var der noget at fejre i Melbourne. Her sikrede amerikaneren Greg Hancock sig verdensmesterskabet for fjerde gang, da han vandt heatet.

Siden blev den nykårede verdensmester udelukket for at lade sig overhale af Chris Holder med vilje. De to kørere har samme sponsor.

46-årige Greg Hancock skulle blot vinde et enkelt heat i løbet af aftenen for at blive verdensmester, da Jason Doyle, Hancocks nærmeste konkurrent før grandprixet, ikke var med grundet en skade.

Doyles fravær udnyttede Tai Woffinden til at tage sølv, mens Bartosz Zmarzlik tog bronzen. Også grandprixvinder Chris Holder gik forbi uheldige Jason Doyle i den samlede VM-stilling.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx