Af - 26/08-15 17:33

You go girl! 14-årig dansk pige spiller på drengenes landsholdYou go girl! 14-årig dansk pige spiller på drengenes landshold

Astrid Stilling fra Skælskør er som den første pige nogensinde blevet udtaget til et dansk landshold i football.

Bildstrecke im Grossformat »

En enkelt af spillerne på det danske U17-landshold i football, skiller sig væsentligt ud fra alle de andre.

Hun er en pige.

- Lige da jeg startede til amerikansk fodbold, var de andre meget 'årh, det er en pige!' Men nu ved de godt, at jeg er en fodboldspiller lige som dem, fortæller 14-årige Astrid Stilling om hverdagen, hvor hun spiller cornerback for Slagelse Wolfpack.

Dårligt udsyn til Super Bowl udløser vild erstatning
Dårligt udsyn til Super Bowl udløser vild erstatning

Hun spiller næsten udelukkende med og mod drenge, for udover hende selv er der kun to andre piger på holdet. Og den senest ankomne startede i forgårs.

Det er også derfor, at der ikke er et pige-landshold. Men så er det jo heldigt, at hun er god nok til drengenes landshold, som til oktober skal spille nordiske mesterskaber i Sverige.

Super Bowl-vinder får straf for at snyde
Super Bowl-vinder får straf for at snyde

Der bliver hun den første pige nogensinde, der kommer til at stå i rødt og hvidt football-udstyr til tonerne af 'Der er et yndigt land'.

- Det bliver... jeg glæder mig som et lille barn. Det bliver helt fantastisk, griner hun.

Astrid Stilling har kun gået til football i et års tid. (»Det er jo også derfor det her er ekstra vildt,« som hun siger.) Før det havde hun både prøvet håndbold, svømning og ballet, men det var først da hun i forbindelse med en skole-opgave besøgte den lokale football-klub i Slagelse, at hun blev solgt:

- Hele sammenholdet og stemningen... Det var bare lige dér, jeg skulle være, siger hun.

- Når man bare får det der kæmpe adrenalin-kick i kampen, så er det en fantastisk følelse, siger hun.

Som 14-årige kan Astrid Stiling stadig matche drengenes fysik, men hun ved, at de vil vokse fra hende en dag.

- Selvfølgelig gør de det, men jeg har en fantastisk træner, som siger, at når jeg på et tidspunkt ikke kan følge med drengene, så skal jeg have min teknik i orden i stedet, så kan jeg stadig være god nok, siger hun.

Indtil videre er der ingen problemer. Heller ikke når hun står overfor drenge, der ikke har tænkt sig at tabe til en pige:

»De kigger på mig og: 'Det er en pige, slap nu af! Hun skal bare ha' nogen..!' Men når man står inde på banen, så er det lige meget, om du er pige, dreng, høj eller tynd... Og jeg er jo nok ikke helt dårlig, når jeg nu er på landsholdet, siger hun.

LÆS OGSÅ: Katy Perry er den nye pause-pige til Super Bowl 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx