Af Ritzau - 03/12-16 14:03

Atletikforbund vedtager korruptionsbekæmpende reformAtletikforbund vedtager korruptionsbekæmpende reform

Efter lang tid med skandaler har Det Internationale Atletikforbund vedtaget en reform, der skal sikre åbenhed.

storybild

Sebastian Coe, IAAF's præsident, kunne takke de delegerede for at have vedtaget en ny reform, der skal sikre mere åbenhed i atletikforbundet, som har været ramt af flere skandaler. (Billede: Scanpix/Valery Hache)

De delegerede i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har lørdag på en ekstraordinær kongres vedtaget en reform, som skal forhindre fremtidig svindel og magtmisbrug og samtidig gøre forbundet mere gennemsigtigt.

Det skriver nyhedsbureauerne dpa og AFP.

182 ud af 197 delegerede stemte for ændringen, ti stemte imod, og fem stemmer var ugyldige. En accept fra to tredjedele af de fremmødte var nødvendig for at vedtage reformen.

- Jeg vil sige tak for den tillid, som der er blevet vist i dag. Det er et meget vigtigt øjeblik i historien for vores sport, siger IAAF's præsident, Sebastian Coe.

Blandt punkterne i reformen hedder det, at man vil skabe "en civiliseret diskurs" og fremme "klarhed og ærlighed gennem dialog".

Desuden vil en ny, uafhængig integritetsafdeling under IAAF tage kampen op mod doping.

IAAF har i mere end et år været plaget af korruptionsanklager samt hele sagen om systematisk statsstøttet doping i Rusland, som blev udelukket fra alle internationale atletikkonkurrencer.

Tidligere præsident Lamine Diack er blevet udpeget som skurken, og han skulle angiveligt være beriget i stor stil for at overse korruption i forbundet.

Lamine Diack er i øjeblikket i husarrest i Frankrig, hvor han er sigtet for bedrageri og hvidvaskning af penge.

Sønnen Papa Massata Diack er tidligere marketingkonsulent i IAAF.

Han opholder sig i Senegal, men er ønsket af de franske myndigheder, som mener, at han har modtaget bestikkelse fra Rusland i forbindelse med landets dopingprogram.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Profil afslører Ståles barske...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Stort dansk firma advarer: Svar ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx