Af Ritzau - 18/05-16 19:01

Svenske ishockeystjerner dropper træning: Intet udstyrSvenske ishockeystjerner dropper træning: Intet udstyr

Torsdag mødes Sverige og Canada i et brag af en VM-kvartfinale, men svenskerne har fået en skidt optakt.

storybild

De svenske spillere - her i aktion mod Danmark tidligere under VM - kunne ikke træne onsdag, idet deres udstyr ikke var kommet til Sankt Petersborg i tide. (Billede: Scanpix/Jan Korsgaard)

Torsdag er kvartfinaledag ved VM i ishockey, og det på papiret største brag mellem Canada og Sverige har fået et ærgerligt forspil for sidstnævnte.

Svenskerne rejste onsdag - som Danmarks trup - fra Moskva til Sankt Petersborg for at spille kvartfinale torsdag, men svenskerne måtte aflyse onsdagens træning, fordi udstyret ikke var kommet frem i tide.

- Det er for dårligt, siger materialeansvarlig Anders Weiderståhl til Aftonbladet.

Udstyret var sendt afsted i en lastbil efter tirsdagens nederlag til Rusland, men onsdag måtte spillere og ledere spejde forgæves efter stave, handsker og tøj.

- Vi blev lovet, at tingene ville komme frem. De sagde, at det maksimalt ville tage 14 timer, siger materialemanden.

Han kunne som de øvrige svenskere konstatere, at de danske spillere - som også sendte udstyret afsted fra Moskva tirsdag aften - havde fået det i tide til træningen i Sankt Petersborg.

- Danskerne sendte deres ting klokken 19 i aftes, og det er kommet frem. Nu står vi i hallen, og der er ingen lastbil, siger Anders Weiderståhl.

Svenskernes træning var planlagt til klokken 19, men den er altså blevet aflyst.

Generalsekretær i det svenske forbund er godt sur over episoden.

- Hvor svært kan det være at hyre en privat bil. Vi vendte det med arrangørerne i weekenden og blev lovet privat transport, siger Tommy Boustedt til Aftonbladet.

- Hvor svært kan det være at sende udstyret med fly, som man gjorde i Slovakiet i 2011. Tænk hvis vi havde arrangeret et mesterskab, og russernes udstyr var blevet forsinket, fortsætter han sin svada mod de russiske VM-arrangører.

Svenskerne må nu nøjes med opvarmningen torsdag i den for dem nye VM-hal. Sverige møder Canada torsdag klokken 19.15

Tirsdagens sidste gruppekamp for Sverige blev tabt 1-4 til Rusland, hvilket giver svenskerne en på papiret meget hård kvartfinale mod Canada. En sejr over Rusland havde udløst en kvartfinale mod Tyskland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: 11 timer inde i ekstremt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx