Af Ritzau - 18/04-17 17:04

Nyreproblemer koster Gilbert deltagelse i Giro-jubilæumNyreproblemer koster Gilbert deltagelse i Giro-jubilæum

Den 100. udgave af Giro d'Italia bliver uden Philippe Gilbert, der må holde sig i ro efter nyreproblemer.

storybild

Philippe Gilbert har vundet både Amstel Gold Race og Flandern Rundt i foråret. Han kommer dog ikke til at køre Giroen. (Billede: Scanpix/Eric Lalmand)

Cykelrytteren Philippe Gilbert (Quick-Step) må holde en længere pause på grund af nyreproblemer end først antaget.

Tirsdag står det klart, at en af forårets mest succesfulde ryttere går glip af den 100. udgave af Giro d'Italia, der køres fra 5. maj.

I første omgang lød det fra Gilbert-lejren, at han "kun" ville gå glip af klassikerne Flèche-Wallone og Liège-Bastogne-Liège.

- Det er en streg i regningen at gå glip af Giroen. Det er et flot løb, som jeg altid har været meget glad for. Jeg har også vundet flere etaper i dette løb og ville gerne deltage, men den form for skade kræver en del ro.

- Jeg vil følge lægernes råd og komme stærkere og mere motiveret tilbage til den anden del af sæsonen, siger Gilbert ifølge Quick-Steps hjemmeside.

Søndag vandt han Amstel Gold Race for fjerde gang i karrieren, men efterfølgende tissede han blod og tilbragte knap to døgn på hospitalet.

Tidligere på foråret vandt han den store klassiker Flandern Rundt samt etapeløbet Tre Dage ved Panne. I både Dwars door Vlaanderen og E3 Harelbeke hentede han en andenplads.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx