Af Ritzau - 10/08-16 20:32; Opdateret: 10/08-16 23:11

Rørt dansk dressurrytter: Barndomsdrøm gik i opfyldelseRørt dansk dressurrytter: Barndomsdrøm gik i opfyldelse

Agnete Kirk Thinggaard hentede en flot score ved OL i dressur, og det var en helt speciel oplevelse for hende.

storybild

Agnete Kirk Thinggaard leverede onsdag en flot præstation ved OL i dressur. (Billede: Reuters/Tony Gentile)

Det er nok til en placering som foreløbig nummer ni, og det var over to procent bedre end Anders Dahl, der var i aktion tidligere onsdag og er nummer 13.

33-årige Agnete Kirk Thinggaard begyndte ikke med de højeste karakterer, men fik sammen med hesten Jojo arbejdet sig op i toppen af feltet.

- Nu har jeg lige redet ved OL, og det er stort i sig selv. Jeg er så lettet. Det var dejligt, at det også gik godt. Jeg havde sat mig for, at jeg skulle lave en så fejlfri og sikker runde som muligt.

- Jeg havde ikke nogle store fejl derinde, så det er jeg glad for. Hesten Jojo var super frisk, og jeg kunne bede den om noget mere undervejs, så det gjorde jeg.

- Jeg huskede på alt det, jeg skulle huske derinde, så jeg har ikke noget, jeg ville have gjort anderledes, siger Agnete Kirk Thinggaard.

På vej ud af arenaen fældede hun en tåre over hele oplevelsen.

- Jeg er også rørt. Det er en barndomsdrøm, jeg altid har haft. Og jeg synes virkelig, at det var fantastisk at være på den anden side af Grand Prix. Det er helt vildt fedt, siger Agnete Kirk Thinggaard.

Vejret i Rio var for første gang overskyet og med lidt regnbyer, men det passede helt perfekt for hesten Jojo.

- Hesten klarede det super godt, og jeg fik lige det vejr, jeg kunne have ønsket mig, fordi det er en hest, der nogle gange er meget rolig og nogle gange også lidt for rolig.

- Hvis det havde været 30 grader og solskin, så havde den nok været lidt mere træt, end den var. Lidt støvregn og ikke alt for varmt er det bedste for den, forklarer rytteren.

De otte bedste ekvipager - ud over dem som kvalificerer sig via holdkonkurrencen - går videre i den individuelle konkurrence, men ikke alle ryttere har været i aktion endnu. 30 ekvipager - heriblandt to danske - skal i aktion torsdag.

Individuelt går Agnete Kirk Thinggaard formentlig ikke videre på sin score, men hun kan nu satse på, at Danmark går videre i holdkonkurrencen.

Går Danmark videre som hold, så opnår alle fire danske ekvipager automatisk deltagelse individuelt også. Det bliver afgjort torsdag.

- Der kommer nogle, som scorer nogle rigtigt høje point torsdag, men det kan vores egne ryttere forhåbentlig også gøre. Så alt kan ske endnu, siger Agnete Kirk Thinggaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx