Af Bo Norström Weile - 09/09-15 08:07

Djokovic er klar til US Open-brag mod forsvarende mesterDjokovic er klar til US Open-brag mod forsvarende mester

Novak Djokovic har taget på Marin Cilic, inden de to mødes i US Open fredag. Serberen fører 13-0 indbyrdes.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den ene semifinale i grand slam-turneringen US Open bliver et brag mellem den topseedede Novak Djokovic og sidste års vinder af turneringen, Marin Cilic.

Det står klart, efter Djokovic onsdag morgen dansk tid i fire sæt besejrede den 18.-seedede Feliciano López med 6-1, 3-6, 6-3, 7-6.

Selv om Djokovic havde store problemer med at håndtere spanierens serv, specielt i andet og fjerde sæt, gik kvartfinalen mere smertefri end for Marin Cilic.

Federer nemt videre i US Open efter sejr over tysker
Federer nemt videre i US Open efter sejr over tysker

Kroaten var således ud i en lang femsætskamp mod franskmanden Jo-Wilfried Tsonga.

Undervejs afværgede franskmanden fire matchbolde i kampen, som blev spillet i 35 graders varme. Til sidst lykkedes det dog Cilic at hive sejren hjem med cifrene 6-4, 6-4, 3-6, 6-7, 6-4.

At det blev Cilic, som Djokovic skal møde i semifinalen, passer formentlig den serbiske favorit helt perfekt.

Wozniacki ryger ud af US Open
Wozniacki ryger ud af US Open

De to spillere har mødt hinanden 13 gange, og samtlige opgør har Djokovic vundet. De mødtes senest i Wimbledon, hvor Djokovic vandt kvartfinalen med 6-4, 6-4, 6-4.

Fredag er underlaget hardcourt i stedet for Wimbledons græs. Det har det også været i ni af spillernes indbyrdes møder. I de kampe har Cilic kun vundet i alt to sæt. Det ene var tilbage i spillernes hidtil eneste møde i US Open i 2008.

Den anden semifinale bliver et opgør mellem vinderne af Stanislas Wawrinka mod Kevin Anderson og Richard Gasquet mod Roger Federer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx