Af - 05/07-15 14:32

Brian Holm vurderer tour-favoritterne: - Alle kan vinde!Brian Holm vurderer tour-favoritterne: - Alle kan vinde!

Det ligner dødt løb i år mellem bejlerne til den gule trøje, vurderer Brian Holm, Etixx-Quick-Steps danske sportschef. Se galleri.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvorfor vinder Contador? »Contador er altid klar, når han skal være det, og han fejler aldrig for alvor. Han er en fighter af guds nåde: Vi så sidste år, hvor Chris Froome gav op og mister fokus efter sit styrt. Contador styrtede samme sted, men han giver simpelthen aldrig op.« »Det er først og fremmest op til hjælperytterne på de flade etaper at holde ham fremme. De har et godt hold, og jeg tror de er tilbage efter sidste år, hvor det ikke gik så godt.« Hvorfor vinder Quintana? »Han kan blive den helt store joker i topstriden. I Route du Sud [Fransk cykelløb, red.] kørte han lige op med Contador på den eneste stigning, og der var ikke stor styrkeforskel opad. Contador kørte dog fra ham ned ad.« »Quintana burde komme helt frisk, vi har næsten ikke set ham, og derfor har han længe været min favorit. Han er en en god gammeldags, oldschool klatre. Han har ikke lavet store resultater op til touren, så han er absolut en joker.« Hvorfor vinder Nibali? »Nibali genvandt det italienske mesterskab på landevej for andet år i træk, så han er klar. Det imponerede mig meget, den måde han kørte på sidste år under Tour de France både taktisk og rent fysisk. De havde suverænt det bedste hold, de var simpelthen frygtindgydende.« »Vi har set Nibali køre for fuld damp på nedkørslerne i regnvejr, hvor han slår alle andre konkurrenter. Han er også god på brosten, og kan faktisk begå sig i alle terræner.« Hvorfor vinder Froome? »Fordi han vandt Dauphine-løbet. Hvis Tour de France først startede efter 9. etape, så skulle Froome nok vinde med tre-fire minutter, men han skal altså lige fragtes igennem Holland, Belgien og Nordfrankrig til de rammer bjergene.« »Froome er sandsyndligvis den, der kører stærkest op ad, men han minder om Frank Hvam på en racercykel. Det ser sgu lidt komisk ud. De andre favoritter ligner raketter, men Froome ser ganske forfærdelig ud med hovedet på skrå: Man får helt ondt i hovedet af at se på ham.«

Totalt uforudsigeligt.

102. udgave af verdens største cykelløb, Tour de France, er undervejs, og det kan gå hen og blive meget seværdigt, da fire cykelryttere går benhårdt efter samlet sejr.

Contador sender Michael Valgren på hårdt arbejde
Contador sender Michael Valgren på hårdt arbejde

Det gør det mere spændende i forhold til Armstrong-æraen. Dit bud eller Preben fra Skives bud kan være lige så godt som mit, når det kommer til, hvem der vinder i år. Det lader til, at alle har formen, siger Brian Holm, Etixx-Quick-Steps danske sportschef.

I ovenstående galleri kan du se, hvordan eksperten vurderer de fire favoritter: Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali.

Australier tramper sig til årets første gule Tour-trøje
Australier tramper sig til årets første gule Tour-trøje

Selv om Brian Holm har svært ved at pege på en vinder, så hælder sportsdirektøren til, at Astanas Vincenco Nibali løber med sejren og den gule trøje.

Den italienske kaptajn kørte da også hurtigtst på tourens 1. etape i forhold til de tre andre favoritter.

Skarp vending: Lars Boom kan alligevel starte
Skarp vending: Lars Boom kan alligevel starte

Kim Andersen: Top-10 kan blive svært
Kim Andersen: Top-10 kan blive svært

Jakob Fuglsang: - Jeg skal gamble mere
Jakob Fuglsang: - Jeg skal gamble mere

LÆS OGSÅ: Ekspert: Afrikansk tour-hold er det nye sort

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx