Af - 16/08-16 16:49; Opdateret: 16/08-16 18:12

Rasende Rene Holten: Jeg sku' ikke have fået lort på spidsenRasende Rene Holten: Jeg sku' ikke have fået lort på spidsen

Kajakroeren Rene Holten Poulsen lod munden løbe, da han få minutter efter et kæmpe antiklimaks på flere års slid skulle svare på spørgsmål: Her er ord for ord, hvad han sagde.

storybild

(Billede: Scanpix)

Det var tydeligvis en både bitter, skuffet og rasende Rene Holten Poulsen, som kort efter sin femteplads i finale på 1.000 meter enerkajak, mødte den danske presse.

Her er, ord for ord, hvad han sagde til de skrivende journalister:

R: Jeg sku' bare have ladet være med at få græs på og få lort på spidsen og lade være med at være syg, så.. det hjælper nok lidt på det!


R: Det ved jeg ik! Jeg ved bare jeg havde græs på, og det er der nogen af de andre, der i hvert fald ikke havde. Ham der vinder, han har aldrig vundet et løb før, så jeg tvivler på, at han havde græs på! Han kvalificerede på absolut yderste mandat, så tillykke til ham, men jeg kan bare sige at.. det hjælper mig sgu ik! Det er ligesom at spænde en trailer efter en bil, og så prøve at konkurrere med den samme bil ved siden af uden traileren på, det kan man jo ikke, altså!

Sportschefs bud: René Holten ror til han er for gammel
Sportschefs bud: René Holten ror til han er for gammel

R: På spidsen og på roret, hvis der kommer på der, så bremser det båden!

R: Ja, der er masser af blade og græs derude lige nu, jeg havde i hvert fald 200 meter, der prøvede jeg bare at holde båden i gang uden at få alt for meget på, jeg måtte sådan hoppe flere gange for at få det af! Ja..

R: Efter 300 meter!

R: Ja, OK! Men så kan du kigge på skærmen, eventuelt! Man kan godt se, når vandet sprøjter op over båden..

R: Jaja, fint. Nå! Men det får jeg på, og så har jeg det vel på i 300 meter. 2-3-400 meter måske.

Snøft! Forkølet Rene Holten misser medalje
Snøft! Forkølet Rene Holten misser medalje

R: Jamen det betød selvfølgelig også noget. Jeg har haft det fint det sidst stykke tid, sidste halve døgn, men det hjælper selvfølgelig ikke på noget af det.

R: Jamen det ved vi ikke.

R: Nej, snottet! sådan helt almindelig forkølelse, og det kan godt være I siger, det kan man sagtens løbe en tur på, men jeg skal ikke løbe en tur, jeg skal performe på verdensklasseniveau, og så kan man ikke have alle mulige ting imod sig.

R: Det ved jeg ik! I kan stille lige så mange spørgsmål, I vil, det kommer til at blive det samme svar. Jeg VED IKKE, hvad der går galt, andet end at jeg har været småsløj og jeg får græs på, og så kan det godt være det ikke er mit bedste løb nogensinde, men...ja, det burde ikke være så dårligt der. Selv mit dårligste løb er ikke så dårligt der, så det er jo fordi der er nogle udefrakommende faktorer, der spiller ind, som jeg ikke kan styre selv.

R: … altså! Hvad tror DU?

R: Ok! Det er jeg godt med på, men jeg har ikke nogen følelser lige nu, andet end at det her er sgu da pisseærgerligt! Altså.. Der er så mange ting, jeg ikke selv kan gøre noget ved. jeg kan overhovedet ikke gøre noget ved, at der er græs i min bane. Jeg kan gøre alt, hvad jeg vil, hvis jeg ror ind i det, så ror jeg ind i det. Jeg må ike ro uden for banen jo, så altså.. det er da ærgerligt, at de ikke har renset banen op inden vi skal ro, men jeg kan bare ikke gøre noget ved det nu. Sådan er det!


R: Æøh, det ved jeg ikke! Lige nu tror jeg bare, at jeg skal slappe af, og så må vi se, om jeg gider blive ved med at ro. Jeg synes det er ærgerligt, at det skal blive afgjort af, at man bliver syg i sidste øjeblik, og så samtidigt med, at man får græs på og alt muligt. Det er lidt ærgerligt, når det er sport, at det skal afgøres på den måde, og at vi ikke kan få svaret på, hvem der reelt er den stærkeste.

R: Siden jeg kom herover. og så i går fik jeg en masse medicin af Team Danmarks læge, og det hjalp rimeligt hurtigt synes jeg.. Jeg synes, jeg har været fokuseret og klar, og i dag er virkelig ‘ nu går du bare ud og giver den en skalle!’ Og jeg synes egentlig også, at jeg får alt det ud jeg kan, men jeg var nødt til at slække på energien indtil jeg fik græsset af.

R: Jeg vågnede med en følelse af, af ‘nu skal du ud og finde et eller andet, som du ikke havde i går’. Og at der skulle ske noget stort, hvsi jeg skulle ud og vinde, og ligeså meget, hvis jeg bare skulle ud og have medalje.


R: Hør her: Jeg synes, det går helt fint, også selv da jeg har græs på, men det ændrer bare ikke på, at farten ryger ned. Så…

R: Jah, det gør jeg. Jeg tror bare jeg skal slappe lidt, og .. ja.

R: Fint nok. Det er min egen skyld! Jeg kan jo bare lade være med at vinde VM. Men det er sgu også meget svært at vinde VM, ik? Så det kan godt være, der står nogen her og vinder til OL og overrasker. Men jeg er stadig dobbelt verdensmester, så kan de komme med, hvad de vil! Så..

R: Ja! Det her er sport. LIGEmeget I vil det, ligemeget hvor meget NOGEN vil det: Jeg skal ro om det. Og I kan hoppe herfra til Nordpolen, der er ikke noget, der er afgjort, før man krydser stregen, altså. Det kommer bare ikke til at ske, man er nødt til at ro om det, og man er nødt til at have alle marginalerne på sin side. Jeg har haft en op- og nedturs-optakt til det her. Haft nogen træning, hvor jeg ikke syntes, det kørte 100 procent, og så blev jeg syg, og der er mange ting. Hvis jeg så stadigvæk kan blive nummer seks… Jeg vil altså gerne ro mod dem en dag, hvor jeg er 100 procent!! Altså så kan de jo se, om de kan slå mig der, men ligenu er jeg ikke 100 procent, og så kan man bare ikke vinde. Sådan er det bare, længere er den ikke.

R: Prøv at hør: Det er fordi det er .. Jeg skal lige se. (Kigger på sit armbåndsur.) Ja, det er lige omkring otte minutter siden jeg kom ind, jeg kan jo ikke stå og sige, at jeg synes det er helt vildt fedt at ro om fire år. Det kan være jeg kun ror et år mere, det kan være jeg også ror 10 år mere. Hvad ved jeg.

R: (Rene afbryder spørgsmålet ved at snyde det ene næsebor, så en støvsky af snot står ned på jorden.) Undskyld.

R: (Snyder det andet.) Det hjælper for eksempel heller ikke! Så!? Jamen, de fire år, det er jo bare.. ja.. Jeg ror jo ikke kun fordi det er fedt at være til OL, jeg ror jo også fordi jeg synes det er sjovt at ro kajak.

R: Nej, det her… der var så mange ting, hvor jeg ikke selv kunne afgøre det Sidste år, der var ikke nogensomhelst “undskyldninger”... Altså det er ikke undskyldninger, men det er bare nogle ting.. jeg kan ikke… altså: USH! (sparker ud med foden!) Hvis du får et los i hovedet, så kan du jo gøre, hvad du har lyst til altså. Jeg kan hive lige så hårdt jeg vil, hvis båden vejer otte kilo mere, hvordan skal jeg så styre det? Altså..

R: Ja, jeg gjorde mit bedste i forhold til det jeg havde, og så

R: Jaja, selvfølgelig kan jeg det, det er da rart at vide, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne. Jeg roede, hvad jeg kunne til målstregen, og det var det.

R: Vi vidste godt, det ville være sådan her, vi har været her for et år siden, der var det ligesådan, så… man håber bare det ikke er en selv, det går ud over, ik?

R: (Kigger over hovedet på journalisterne.) Det er rigtigt fedt! Nu står vi her og kan se.. er det Kronprins Frederik og Jørn Cronberg (bestyrelsesmedlem, International Kanoforbund, red.) der skal overrække medaljer. De havde nok regnet med, at jeg tog en medalje, eller at jeg vandt, i hvert fald. Nå!

R: Nej...

R: Altså Max Hoff stopper også, synes det er megatræls.

R: Nejnej..Nej, han stopper ikke, men han ryger jo ned i fart, hvis I lagde mærke til det. Han røg så langt ned i fart, at han bliver nummer.. Syv? Ikke? Altså.

Brasilianer tager stangsprings-guld i inferno af støj
Brasilianer tager stangsprings-guld i inferno af støj

R: Hvad blev han?

R: Nå, ok! Så kan I godt se, at europamesteren og den tidligere verdensmester… Der er faktisk kun en tidligere podieplacering, der ender i top 3, og det er Jostal, han ligger helt herinde på bane otte. Så må man vurdere, om man synes det er et normalt løb eller ej, det synes jeg måske ikke det er… Når der ligger og kun er en af de normale favoritter, der går på podiet. Det synes jeg måske ikke er normalt. Altså der er jo ikke noget ‘normalt’ for, hvem der kan tage medalje, men jeg vil bare sige at.. De rer to af dem, der aldrig har været på podiet før. NOGENsinde! Æh, så.. Og så er der alle dem, der normalt ror hæderlige løb, som hvis det bare var en lille smule de blev slået med, men det er sådan vi bliver jo skyllet ud gennem feltet! Hvad skal vi gøre?

R: Nej, jeg har ikke snakket med ham, Han gik grædende forbi lige før. Det her er hans sidste løb, og jeg kan godt forstå.. Han er noget ældre end jeg er, og han har EM og VM ligesom mig, og han har heller… jeg græder ikke lige nu, men jeg skal nok komme til at græde senere, bare rolig. Eller i hvert fald ærgre mig. Måske græde. Men der er så mange ting, jeg ikke selv kunne afgøre, så det...

LÆS OGSÅ: Dansk OL-håb: Sejlsportens protestsystem er oldnordisk

LÆS OGSÅ: Sådan gik det danskerne ved OL mandag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx