Af Ritzau - 16/08-16 03:44

Williams-afbud giver Kerber chance for at tage tennistroneWilliams-afbud giver Kerber chance for at tage tennistrone

Serena Williams har ligget nummer et på verdensranglisten i tre et halvt år, men risikerer at blive overhalet.

storybild

Serena Williams døjer med en skulderskade og kan nu blive indhentet på verdensranglisten. (Billede: Reuters/Toby Melville)

Et opsigtsvækkende tronskifte kan være på vej i den kvindelige tennisverden.

Den amerikanske etter på verdensranglisten, Serena Williams, har trukket sig fra en WTA-turnering i Cincinnati, og det kan bane vejen for, at tyske Angelique Kerber overhaler Williams på ranglisten.

Det vil ifølge Reuters kræve, at Kerber vinder turneringen i Cincinnati.

Serena Williams har været altdominerende de seneste år og har indtaget verdensranglistens førsteplads siden februar 2013 - 183 uger i træk.

Men en skulderskade har fået amerikaneren til at melde afbud til turneringen, der falder kort efter OL, hvor Williams overraskende røg ud til ukraineren Elina Svitolina i tredje runde.

- Inflammation i min skulder fortsætter med at være en udfordring, men jeg er opsat på at vende tilbage til banen så hurtigt som muligt, siger Serena Williams i en udtalelse på Cincinnati-turneringens hjemmeside.

Angelique Kerber nåede frem til OL-finalen. Her tabte hun til Monica Puig fra Puerto Rico. Efter Serena Williams' afbud er tyskeren den højstseedede spiller i Cincinnati.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx