19/01-16 07:35; Opdateret: 19/01-16 07:54

DBU vil stoppe teenage-flugt fra fodboldenDBU vil stoppe teenage-flugt fra fodbolden

Dansk Boldspil Union (DBU) mister halvdelen af sine medlemmer i teenageårene og vil bremse tendensen.

storybild

Vi skal have fotograferet et hold af unge drenge, der tester forskellige fodbolde. Gerner forskellige billeder i bred/høj format fra selve testen. Forsidebud Produktbilleder af alle de testede bolde, evt hvor hver dreng står med en bold i hånden. Bolden skal fremstå tydeligt. Der er en parkeringplads ved en restaurant på Jonstrupvej 282 3500 Værløse, som er den der ligger tættest på boldbanerne. Hvilken bane vi er på ved jeg ikke før selve dagen, men de ligger op og ned af hinanden, så det skulle være til at finde. Og jeg har min mobiltelefon på mig. Thomas Berger, Mobil: 2325 9523 (Billede: Polfoto/Frandsen Finn)

Halvdelen af alle danske ungdomsspillere stopper med at spille fodbold, inden de fylder 18 år.

Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerer derfor et koncept, der skal hjælpe landets mange fodboldklubber til at stoppe tendensen.

LÆS OGSÅ: Se her, DBU: Her skal folket stemme om den nye landstræner

Det store frafald skyldes ifølge projektleder i DBU, Anders Rørtoft-Madsen, at mange børn får travlt med skole, kærester og fritidsjob i teenageårene.

- De unge falder ofte fra i løbet af teenageårene, når blandt andet skole og kammerater begynder at spille en større rolle.

LÆS OGSÅ: DBU-direktør ærgrer sig stadig over EM på sofaen

- Hvis tilknytningen til klubben ikke er stærk nok, er det derfor nemt at sløjfe fodbolden for at få mere tid til at hygge med vennerne, siger Anders Rørtoft-Madsen i en pressemeddelelse.

DBU mener, at sociale aktiviteter vil skabe en stærkere tilknytning til klubberne. På baggrund af en række kluberfaringer har unionen udviklet konceptet "ungdomsfodbold 2.0".

LÆS OGSÅ: DBU-boss: Michael Laudrup fik aldrig tilbudt jobbet

I en drejebog vil klubberne fremover kunne finde hjælp til at udvikle sin helt egen strategi og finde inspiration til at fastholde de unge fodboldspillere. Det kan være i form af sociale events såsom klatreture, træning på tværs af køn eller en dygtig ungdomstræner.

LÆS OGSÅ: Galt eller genialt? Arbejdsløse sendes til fodbold

I Danmark er der 82.012 ungdomsspillere, viser tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Selv om mange børn stopper i teenageårene, så er det en stigning på 11.542 ungdomsspillere på ti år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx