Af Ritzau - 10/05-16 12:52; Opdateret: 10/05-16 13:18

Bayern München svækker nærmeste rival med storindkøbBayern München svækker nærmeste rival med storindkøb

Borussia Dortmund mister sin bedste forsvarsspiller, som skifter til Bayern München efter denne sæson.

storybild

Dortmunds Mats Hummels (i gult) skifter til rivalen Bayern München til næste sæson. (Billede: Reuters/Hannibal Hanschke)

Bayern München henter stopperen og den tyske landsholdsspiller Mats Hummels hos fodboldrivalen Borussia Dortmund.

Dortmund bekræfter tirsdag på sin hjemmeside, at man er blevet enig med Bayern München om spillersalget.

Hummels, som mangler at bestå et lægetjek i en af de kommende dage, har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2021.

Tidligere i denne sæson kom det frem, at 27-årige Hummels ønskede at skifte til Bayern München, som har vundet det tyske mesterskab de seneste fire år.

Hummels begyndte sin karriere i Bayern München, inden han i 2009 skiftede til Dortmund, hvor han vandt det tyske mesterskab i 2011 og 2012. Nu går turen den anden vej.

Hummels var en af de bærende kræfter på det tyske landshold, som vandt VM-guld i 2014 i Brasilien med en finalesejr over Argentina.

Tyske medier skriver, at Bayern München betaler Dortmund 38 millioner euro svarende til 283 millioner kroner for Hummels, som kun havde et år tilbage af sin kontrakt.

Det er den tredje Dortmund-stjerne, som Bayern München henter på tre år. I 2013 skiftede Mario Götze til Bayern München, mens angriberen Robert Lewandowski røg samme vej i 2014.

Tidligere tirsdag blev det også bekræftet, at Bayern München har skrevet en femårig kontrakt med den 18-årige portugisiske midtbanespiller Renato Sanches, som skifter fra Benfica.

Bayern München oplyser, at klubben har betalte 35 millioner euro svarende til 260 millioner kroner plus flere mulige bonusser for teenageren, der optræder på den defensive midtbane.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx