Derfor bar to superliga-klubber ikke sørgebind for RicardoDerfor bar to superliga-klubber ikke sørgebind for Ricardo

Brøndby og FC København bar som de eneste hold ikke sørgebind for at ære Ricardo.

Bildstrecke im Grossformat »

Et sort bånd om højre overarm.

Foruden det minuts klapsalver, som forårets seks første superligakampe blev indledt med, valgte 10 af 12 klubber også synligt at ære afdøde Richard Møller Nielsen med et sørgebind på armen.

OB-træner: Vi var parate til at dø for det
OB-træner: Vi var parate til at dø for det

Det gjorde AaB, AGF, Esbjerg fB, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, OB, Randers FC, Sønderjyske, FC Vestsjælland og Viborg.

To klubber gjorde ikke: FC København og Brøndby.

Fodboldvennerne siger farvel til Ricardo
Fodboldvennerne siger farvel til Ricardo

»Vi synes, det var en dag at ære Ricardo, ikke sørge. Vi bakkede op om det fælles initiativ om at ære ham med et minuts klapsalver, og det var en fantastisk måde at ære en person, der har gjort en fantastisk forskel i dansk fodbold. For mig er det ikke to modsætninger,« siger Brøndby-sportschef Per Rud til mx.dk.

At FCK-spillerne ikke bar sørgebind i udekampen mod AGF skyldes til dels, at københavnerne blev taget med bukserne nede.

Piontek: Ricardo var større end mig som landstræner
Piontek: Ricardo var større end mig som landstræner

Hos FCK fandt man først ud af, at AGF ville bære sørgebind, da truppen var i Aarhus, og da var det for sent at skaffe 11 sørgebind.

Oprindeligt var det nemlig en fælles aftale mellem de 12 klubber at ære Richard Møller Nielsen med et minuts stilhed – og FCK-truppen var allerede i Aarhus, da den fandt ud af, at AGF ville bære sørgebind, og da kunne der ikke fremskaffes flere sørgebind.

Flemming Toft: Ricardo nåede at få besked om Hall of Fame
Flemming Toft: Ricardo nåede at få besked om Hall of Fame

Mx.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra sportschef Carsten V. Jensen på, hvorfor sørgebindene ikke var med i tasken, da både fredagens og lørdagens kampe blev spillet med sørgebind.

Klubbens pressemand, Christian Wolny skriver i stedet i en mail:

Ricardo er død
Ricardo er død

- Vi deltog i en historisk markering, med alle de andre Superligaklubber, for at tage afsked med Richard Møller Nielsen. Den var aftalt, og vi synes, det var en både rørende, flot og værdig måde at gøre det på. At nogle klubber så på eget initiativ vælger at spille med sørgebind, uden at der er fælles aftale om det, synes vi er helt fint. Det ændrer ikke på vores indtryk af, at hyldesten til Richard Møller Nielsens bidrag til dansk landsholdsfodbold forløb rigtig godt.«

Sønderjyske var sammen med FC Vestsjælland de første i aktion allerede fredag - her blev en beslutning om at benytte sørgebind hurtigt taget.

Her skal Ricardo bisættes
Her skal Ricardo bisættes

- Vi synes, at det var en god ide at spille med sørgebind for at markere Ricardos død, siger sportschef Ole Nielsen, der forinden snakkede sammen med modstanderen FC Vestsjælland.

I de to klubber, hvor Richard Møller Nielsen tidligere har spillet og trænet, OB og Esbjerg, var der ingen tvivl om at bære sørgebind.

Esbjerg kravler over stregen med sejr over vicemestrene
Esbjerg kravler over stregen med sejr over vicemestrene

- Vi har valgt at markere dødsfaldet og begravelsen i sidste uge. Og så var Richard også tidligere træner her i i klubben (fra 1967-69, red.), så vi har følt, at det var helt på sin plads, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen.

LÆS OGSÅ: Tidligere Superliga-spiller ramt af alvorlig sygdom: Samler 120.000 kroner ind til behandling

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx