10/05-14 22:17

Canada får oprejsning ved VM i ishockeyCanada får oprejsning ved VM i ishockey

Canada var bagud mod Slovakiet, men vendte til sejr og fik revanche for åbningsnederlaget ved A-VM.

storybild

Canada var bagud mod Slovakiet, men vendte til sejr og fik revanche for åbningsnederlaget ved A-VM. (Billede: AP Images)

En af de største favoritter ved VM i ishockey Canada kom lørdag på pointtavlen med en sejr på 4-1 over Slovakiet i gruppe A.

Cifrene snyder dog en hel del, da Slovakiet var godt med i kampen indtil to minutter før tid. Canada fik en dårlig start på VM fredag, da det blev til nederlag til Frankrig på 2-3 efter straffeslagskonkurrence, og der var også tegning til et nyt nederlag mod Slovakiet i holdets anden kamp.

Danmark fik klø af skarpe svenskere ved ishockey-VM
Danmark fik klø af skarpe svenskere ved ishockey-VM

Efter en målløs første periode bragte Slovakiet sig nemlig foran 1-0 efter 12 minutter i anden periode, da holdet udnyttede et powerplay. Et par minutter inden udløbet på perioden lykkedes det dog Canada at skabe balance til 1-1.

Syv minutter inde i den tredje periode kom Canada foran 2-1, og siden pressede Slovakiet for at udligne, men mulighederne blev forpasset. I stedet kom den canadiske sejr til at se bedre ud med to scoringer i de sidste par minutter. Det var lidt misvisende efter en kamp, hvor Slovakiet bed godt fra sig, mens Canada dog spillede bedre end i åbningskampen.

De tæsker løs på hinanden - men så gør de dette
De tæsker løs på hinanden - men så gør de dette

Slovakiet har dermed fået en resultatmæssigt dårlig start ved VM med to nederlag. Fredag tabte holdet til Tjekkiet.

Historisk: Det her er aldrig tidligere sket i USA
Historisk: Det her er aldrig tidligere sket i USA

I lørdagens aftenkamp i gruppe B sejrede USA med 3-2 over Schweiz. Sidstnævnte førte ellers 2-1 efter anden periode, men to amerikanske scoringer i den tredje periode blev udslagsgivende. USA er nu noteret for to sejre, mens sølvvinderen fra VM sidste år, Schweiz, har tabt sine to første kampe.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rytteriet klar med nyt liveshow - men...
bt.dk
Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Politiet: Vi har fundet øksemandens...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx