Af Ritzau - 10/09-16 03:11

Monfils forsvarer lad spillestil efter buhråb fra publikumMonfils forsvarer lad spillestil efter buhråb fra publikum

Gaël Monfils tabte semifinalen i US Open til Novak Djokovic i en kamp, hvor han gik mange på nerverne.

storybild

Gaël Monfils bliver ofte beskrevet som et uforløst talent på den internationale tennisscene. Det er en betegnelse, han selv er træt af. (Billede: Scanpix/Chris Trotman)

Det blev en intens og til tider bizar affære, da Novak Djokovic fredag spillede sig i finalen ved US Open i tennis med en sejr over franskmanden Gaël Monfils.

Særligt Monfils' tilgang til kampen blev i perioder for meget for dele af publikum. De buhede af ham, fordi de mente, at han i flere dueller og partier ikke gav sig fuldt ud og næsten så ud til at tabe med vilje.

Alligevel blev det langtfra nogen walkover for Djokovic, der selv har betegnet sig som en fan af Monfils' ofte spektakulære indsats på banen.

- Det var en mærkelig kamp, som det altid er, når du spiller mod Gaël, der er meget uforudsigelig, siger Djokovic efter kampen.

I løbet af kampen testede Monfils tålmodigheden hos både Djokovic og publikum. Det ene øjeblik var han flyvende og kæmpede indædt. Det næste øjeblik så han ud til ikke at gide at løbe efter boldene.

Ifølge Monfils, der aldrig har vundet over Djokovic, er der mere end én måde at spille tennis på.

- Jeg forsøgte at påvirke Novak mentalt. Det blev meget hurtigt 5-0 i første sæt, og jeg måtte ændre mit spil en smule. Jeg synes, det virkede. Der er ikke kun én måde at spille tennis på, siger han efter kampen.

Den amerikanske tennislegende John McEnroe har tidligere stemplet Monfils som uprofessionel, hvilket har gjort franskmanden rasende.

Novak Djokovic møder i finalen enten Kei Nishikori eller Stanislas Wawrinka.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx