07/07-17 17:34; Opdateret: 07/07-17 18:04

Kittel triumferer i målfotodrama på sløj Tour-etapeKittel triumferer i målfotodrama på sløj Tour-etape

Nuits-Saint-Georges. Medvinden fortsætter for supersprinteren Marcel Kittel (Quick-Step) i Tour de France.

storybild

Nuits-Saint-Georges. Medvinden fortsætter for supersprinteren Marcel Kittel (Quick-Step) i Tour de France.

Den 29-årige tysker sejrede for anden dag i træk og tredje gang i alt i dette års Tour, da han vandt en ultratæt finale mod nordmanden Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

Efter 213,5 kilometer fra Troyes til Nuits-Saint-Georges var det millimeter, der afgjorde, at det var Kittel og ikke Boasson Hagen, der skulle hyldes med blomster og kindkys på podiet.

Der måtte målfoto til for at udpege vinderen, og selv her var det svært at afgøre, hvem af de to der var kommet først over målstregen. Men efter nogle nervepirrende sekunder gik etapesejren altså til Kittel.

Etapen blev næsten en tro kopi af torsdagens 6. etape, hvor et udbrud kom afsted fra begyndelsen for som forventet at blive indhentet af feltet få kilometer fra mål.

På fredagens etape var det fire ryttere, der stak af fra etapens første kilometer. Men kvartetten fik aldrig lov at få et forspring, der indikerede, at udbruddet kunne holde hele vejen til målstregen.

Alt gik da også, som det plejer: Feltet opslugte den sidste lykkeridder, da der resterede seks kilometer af den flade og ukomplicerede etape.

Herfra blev det ren tempokørsel på en vej, der var snorlige de sidste fem kilometer.

Boasson Hagan lignede en vinder, men igen fik Kittel lige akkurat timet sin afslutning, så han tog sejren på de sidste millimeter.

Ud over den usædvanlig tætte afslutning var det bemærkelsesværdigt, at André Greipel (Lotto Soudal) endte nede på niendepladsen, mens Arnaud Démare (FDJ) klarede sig endnu dårligere som nummer 11.

Den placering kostede franskmanden den grønne pointtrøje, som kommer til at sidde på Kittel, når feltet lørdag kører den første af weekendens to bjergetaper.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
Manden bag mystisk lyd-klip står...
bt.dk
Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx