20/07-17 16:41

World Games byder på sumobrydning og tovtrækningWorld Games byder på sumobrydning og tovtrækning

Dansk nicheforbund håber, at World Games kan bane vejen for mindre sportsgrene på OL-programmet.

storybild

Fluekast er en af disciplinerne ved The World Games, der løber af stablen i polske Wroclaw fra 20. til 30. juli. Free/International Casting Sport Federation

Wroclaw. Når sportsbegivenheden World Games begynder torsdag 20. juli i Polen, er det med 29 danske sportsudøvere på deltagerlisten i 11 forskellige sportsgrene.

Men sportsgrenene ved begivenheden er ikke alle, som dem man er vant til fra store konkurrencer som for eksempel De Olympiske Lege.

World Games er et sportsarrangement, der også har plads til mere ukendte sportsgrene som for eksempel tovtrækning, sumobrydning og fluekast.

På programmet er dog også flere sportsgrene, hvor Danmark er stærkt repræsenteret - eksempelvis bueskydning, speedway, karate og bowling.

Orienteringsløb er også med på programmet, og her viste Danmark ved det nyligt afsluttede VM i Estland sin styrke med en guldmedalje og to sølvmedaljer.

Hos Dansk Orienterings-Forbund ønsker man at benytte World Games til at få skabt mere opmærksomhed omkring sporten. Det fortæller sportschef Lars Lindstrøm.

- For vores internationale ambitioner er World Games vigtigt, fordi vi har en drøm om at komme på OL-programmet.

- Vi stiller derfor op til World Games med vores bedste løbere og prøver at gøre det så godt, vi overhovedet kan, siger Lars Lindstrøm.

World Games er noget, som de dansk orienteringsløbere er begyndt at prioritere højere de senere år, og derfor er ambitionerne hos sportschefen også høje i år.

- Ambitionsniveauet er, at vi på sprintstafetten løber med om at vinde. Vi stiller op med tre af de løbere, der netop har vundet VM-sølv, så vi stiller op med et hold, der kan løbe med om at vinde, siger Lars Lindstrøm.

Den nykårede verdensmester på kvindernes sprintdistance, Maja Alm, er også med ved World Games.

I bueskydning stiller Danmark også med Stephan Hansen og Sarah Sønnichsen, der begge topper verdensranglisten.

Indenfor kampsport er Danmark stærkt repræsenteret. Katrine Pedersen, der i oktober sidste år vandt VM-sølv, er også med ved World Games, og det forventes, at hun kæmper med om medaljer.

I speedway stiller Danmark op med kendte navne som VM-køreren Niels Kristian Iversen samt Kenneth Bjerre og Michael Jepsen Jensen, og i bowling deltager verdensmesteren Jesper Agerbo.

World Games løber fra 20. til 30. juli, og de første danskere forventes at skulle i aktion allerede fredag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx