Af - 28/09-15 09:25

Nedtur: Caroline Wozniacki på laveste rangering i et årNedtur: Caroline Wozniacki på laveste rangering i et år

Caroline Wozniacki er ude af verdens top 10 for første gang i et år. Konkurrencen i toppen er skærpet, siger eksperterne

storybild

(Billede: Polfoto)

Caroline Wozniackis fjerde nederlag i år til den bare 18-årige Belinda Bencic var dråben, som fik danskerens top 10-placering til at gå under. På WTA's nyeste rangliste skal man helt ned til nummer 11 for at finde danskeren. Der lå hun senest i august 2014.

Og det er ikke (kun) fordi, at danskeren har haft svært ved at leve op til sit eget bedste niveau: Det er også fordi, de andre er blevet bedre, det er tidligere WTA-prof og nuværende tennis-kommentator Tine Scheuer Larsen slet ikke i tvivl om.

- Der er kommet mange nye gode spillere, så der er kamp om det hele tiden: Jeg tror også, at vi kommer til at se en del flere rokeringer på ranglisten fremover, siger hun.

Hun peger på, at de unge spillere – som for eksempel schweizeren Belinda Bencic – har en helt anden tilgang til spillet, end unge spillere tidligere havde.

- De unge tror sgu mere på det. Der ER respekt, men de går ud og tror, at de kan slå alle. De tror bare mere på sig selv, og hierarkiet er ikke så markeret mere, siger hun.

Den tidligere top-træner, Michael Mortensen, mener også, at udviklingen har gjort det sværere at være topspiller de seneste to år.
- Før kunne spillerne i top 20 bade sig frem til kvartfinalen i alle turneringer. I dag kan de tabe til spillere fra top 100-150, hvis de ikke spiller op til deres bedste. Det siger en del om udviklingen, siger han.

Ikke ligefrem godt nyt for dem, der håber, at Caroline Wozniacki en dag vinder en grandslam-turnering.

- Det ER blevet sværere for hende, ingen tvivl om det, siger Michael Mortensen – men han er dog stadig fortrøstningsfuld.

- Hun skal se det som en udfordring. Det har hun også givet udtryk for, at hun gør. Det her er noget, hun møder med sindsro, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx