Af Ritzau - 22/06-16 17:02

Dansk kvindehåndbold topper europæisk klubranglisteDansk kvindehåndbold topper europæisk klubrangliste

De danske kvindeklubber er fortsat bedst i Europa, viser rangliste fra Det Europæiske Håndboldforbund.

storybild

Ulrik Wilbek mener, at dansk kvindehåndbold holder højt niveau. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Dansk klubhåndbold for kvinder bevarer sin position som Europas bedste, meddeler Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) onsdag på sin hjemmeside.

Danmark fører den årlige rangliste foran Ungarn, ikke mindst takket være Team Tvis Holstebros sejr i Cup Winners Cup og FCM Håndbolds plads i hovedrunden i Champions League.

Også hold som Randers HK, HC Odense og Viborg HK nåede langt i de europæiske turneringer.

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek, mener, at rangeringen viser, at Primo Tours Ligaen i Danmark er verdens bedste.

- Styrken i ligaen er i bredden, hvor vi godt nok ikke har åbenlyse Champions League Final 4-hold pt., men en del hold lige efter.

- Det afspejles også i, at der næsten hvert år har været en dansk vinder i de andre europæiske cupturneringer, siger Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse.

Rangeringen betyder i øvrigt, at Danmark bliver tildelt to pladser i Champions League i 2017/2018-sæsonen.

På herresiden er Danmark faldet fra en femteplads til en sjetteplads.

- Vi må konstatere, at der i herrehåndbold er klubber, der er så pengestærke, at vi bare ikke kan være med i dansk klubhåndbold.

- Vi klarer os pænt i de øvrige europæiske turneringer, men at komme med blandt de otte bedste i Champions League bliver svært - i år var vi ikke engang repræsenteret blandt de 16 bedste.

- Jeg er dog sikker på, at der stadig er danske klubber, der har ambitioner om at gøre sig gældende i Champions League, siger Ulrik Wilbek.

Tyskland fører klart på herresiden foran Ungarn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx