Af - 27/11-16 15:52; Opdateret: 27/11-16 16:30

BIF-profil: Leipzig-succes giver blod på tandenBIF-profil: Leipzig-succes giver blod på tanden

Brøndby-træner Alexander Zornigers spillestil bliver kun farligere med tiden, mener Frederik Holst.

storybild

Brøndbys Frederik Holst ser kun sit hold blive stærkere og stærkere med træner Alexander Zornigers system (Billede: Mathias Løvgreen Bojesen)

Siden sin ankomst til Brøndby har træner Alexander Zorniger haft stor succes med sin offensive, fysisk krævende spillestil.

Den nye filosofi krævede indledningsvis en vis tilvænning fra spillernes side, men som sæsonen er skredet frem, er de blevet mere og mere vant til spillestilen, fortæller midtbanespilleren Frederik Holst.

Zorniger: - Glad for ikke at være del af tysk trædemølle
Zorniger: - Glad for ikke at være del af tysk trædemølle

- I starten tænkte vi ‘hold da kæft, det er hårdt’. Men nu er det blevet hverdag. Når jeg træner med U/21-landsholdet, tænker jeg ‘nå, var det bare det?’, for nu er jeg blevet vant til de højintense løb og hårde træning. Alle er blevet store fans af systemet, siger han.

Men selv om Holst kan mærke, at han har vænnet sig mere til systemet, mener han stadig, der er plads til forbedring. Han peger på, at RB Leipzig, der tidligere havde Zorniger som træner, er blevet bedre og bedre til at praktisere spillestilen med årene. I øjeblikket topper Yussuf Poulsen og co. sensationelt Bundesligaen.

Salg af landsholdsback sikrer Brøndby transferoverskud
Salg af landsholdsback sikrer Brøndby transferoverskud

- At se på Leipzig og snakke med Yussuf Poulsen, som har været igennem det her i mange år, giver blod på tanden. På længere sigt - når vi rigtigt har fået systemet under huden, og vi kan det blinde - bliver det endnu mere farligt, end det er i forvejen, siger Holst.

Efter et flot efterår indtager Brøndby andenpladsen efter de første 17 kampe. Holdet er dog også løbet ind i en række skuffende nederlag - senest i sidste weekend til OB, der slog de blågule med 1-0.

Brøndby-træner er uinteresseret i afstanden til FCK
Brøndby-træner er uinteresseret i afstanden til FCK

Brøndby-keeper Frederik Rønnow slår da også fast, at der stadig er plads til forbedring, selv om troen på egne evner i truppen er stor.

- Selvfølgelig har der været bump på vejen, men det er dem, vi lærer af. Vi tager det stille og roligt, fokuserer hele tiden på at blive bedre til den her spillestil og arbejde hårdt på banen. Vi har stor tiltro til os selv, og stemningen i truppen er den bedste, der har været, mens jeg har været her, siger han.

OB nedlægger Brøndby og får tiltrængt sejr
OB nedlægger Brøndby og får tiltrængt sejr

De blågule har været igennem et tætpakket efterårsprogram med en ny, krævende spillestil, men Frederik Holst slår fast, at de resultatmæssige udsving ikke skyldes træthed.

- Personligt føler jeg, at alle er der, hvor vi skal være - i rigtig god form. Men vi har stillet meget med de samme spillere i mange kampe, så det kan godt være, at de er lidt trætte. Men jeg tror ikke, det er det, der har gjort, at vi har smidt nogle point, vi ikke skulle smide. Det har mere noget med koncentrationen og skarpheden i begge felter at gøre, siger han.

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Robert Skov-hugger slog til: En...
bt.dk
Camilla Miehe-Renard: Vores...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx