Af - 26/11-15 15:11

Disse kvinder er vores eneste EM-håb: »Vi mærker den stigende interesse«Disse kvinder er vores eneste EM-håb: »Vi mærker den stigende interesse«

Danmarks kvindelandshold spiller i aften en vigtig EM-kvalifikationskamp ude mod Slovakiet.

storybild

Nadia Nadim er glad for interessen, når hun spiller med landsholdet. (Billede: Polfoto)

Det danske fodboldlandshold spiller torsdag aften EM-kvalifikationskamp i Slovakiet.

Det er dog ikke det så medievante herrelandshold, der atter skal i aktion, men derimod det ofte oversete kvindelandshold.

LÆS OGSÅ: Danske fodboldkvinder sætter kurs mod EM med klar sejr

For imens herrelandsholdet har udspillet sin EM-chance, er kvinderne i fuld gang med deres egen kvalifikation til EM-slutrunden i 2017. En kvalifikation som mange danskere har fulgt:

- Det er voldsomt fedt og på tide, at der kommer noget fokus på kvindefodbolden i Danmark. Vi mærker helt klart den øgede opmærksomhed,« siger landsholdsangriberen Nadia Nadim.

Kvindelandsholdet spillede senest på udebane mod Sverige, og den kamp trak ifølge Gallup hele 93.000 seere til tv-skærmen.

LÆS OGSÅ: TV: Fifa 16 med stor nyhed: Nu er spillet ikke længere kun for mænd

Til sammenligning havde Premier League-kampen mellem Crystal Palace og Manchester United i samme uge blot 35.000 seere. Den øgede opmærksomhed glæder kvindelandsholdet, men det stiller samtidig også større krav til holdet:

- Opmærksomheden gør, at der hviler et endnu større ansvar på os end før. Det motiverer os dog kun yderligere, at vi i endnu højere grad spiller for nationen, fortæller Nadia Nadim.

LÆS OGSÅ: Nyt numseshow: Brøndby-piger viser mås for tredje gang

Torsdag aften spiller landsholdet deres tredje kamp i kvalifikationen, og det er en vigtig en af slagsen, da Slovakiet er en af de største konkurrenter i gruppen:

- Det bliver en svær kamp, men hvis vi rammer vores topniveau så kan vi også slå dem, vurderer Fortuna Hjørring-angriberen.

LÆS OGSÅ: Anfører misser slutrunde - og du gætter aldrig hvorfor

LÆS OGSÅ: Manden holdt hende hjemme fra vigtig turnering - her får hun pokalen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx