Af Ritzau - 31/10-16 21:03; Opdateret: 31/10-16 21:32

AGF tæver sagesløse Esbjerg med tenniscifreAGF tæver sagesløse Esbjerg med tenniscifre

AGF vendte på en forrygende anden halvleg 1-2 til 6-2 mod Esbjerg i mandagens kamp i Alka Superligaen.

storybild

Martin Spelmann scorede to gange, da AGF storsejrede hjemme over Esbjerg i Alka Superligaen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Esbjerg var foran 2-1 efter første halvleg i Aarhus, men måtte se sig pryglet 6-2 af AGF mandag aften i Alka Superligaen.

Hjemmeholdet kom stærkt igen efter pausen og fik vendt det hele på hovedet med fem mål i de sidste 45 minutter, hvor Martin Spelmann scorede to gange.

Med sejren nåede AGF op på 16 point og har syv point op til sjettepladsen, mens Esbjerg stadig er sidst i Alka Superligaen med otte point og en målscore på 14-36.

Der skulle blot gå 70 sekunder, før nettet blaffede for første gang, og det var gæsterne fra Esbjerg, der bragte sig foran 1-0.

På et kontraangreb fandt Awer Mabil en helt udækket Robin Söder, der helt fri kunne lobbe bolden over en fremstormende Aleksandar Jovanovic i AGF-målet.

Det holdte dog kun til det niende minut, så udlignede Jesper Juelsgård på frispark. Backen sparkede midt i målet fra distancen og overlistede Esbjergs keeper Jeppe Højbjerg, der så skidt ud i situationen.

Baggrunden bag den livlige åbning var to nervøse hold, hvor især Esbjergs bageste forsvarsrækker sejlede, hvilket kastede et hav af fejlafleveringer af sig.

Ud af det blå slog Esbjerg dog til igen. Awer Mabil kom igennem på højrekanten, og hans glimrende indlæg sad lige i panden på Mads Hvilsom, der fra nært hold headede Esbjerg foran 2-1 efter 36 minutter.

Gæsternes føring holdt til pausen, men AGF lod sig dog ikke slå ud af den udvikling, og aarhusianerne kom godt ud til anden halvleg.

Her fik AGF vendt kampen ved hjælp af dygtighed og tvivlsomt forsvarsspil af gæsterne, der lavede et hav af fejl.

Daniel A. Pedersen kom til en afslutning udenfor feltet, og den kunne Højbjerg blot halvklare. Riposten satte Martin Spelmann ind til 3-2.

Det var Spelmanns første mål i AGF-trøjen, men midtbanespillere var ikke færdig.

Det var AGF generelt heller ikke, og Esbjerg blev kørt helt over efter scoringer af Björn Sverrisson, Spelmann og Alexander Juel Andersen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx