Af Ritzau - 24/03-17 09:24

Hareide savner vildskab og galskab på landsholdetHareide savner vildskab og galskab på landsholdet

De erfarne landsholdsspillere skal smitte de yngre med noget galskab, siger landstræner Åge Hareide.

storybild

Åge Hareide vil se Kasper Schmeichels og Simon Kjærs mentalitet hos flere af sine spillere. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Vindermentaliteten hos de danske landsholdsspillere i fodbold skal skinne tydeligere igennem under kampene.

Det vil nemlig øge mulighederne for sportslig succes, mener landstræner Åge Hareide, som nu har arbejdet med landsholdsspillerne gennem et år.

- Hvis man skal opnå noget, så skal man have noget vildskab og galskab i sig, som man kan tage med sig ud på banen i de vigtige kampe.

- Hvis der er pres på fra tribunen, skal man have noget galskab til at gennemføre det, og det forsøger vi at lære vores drenge.

- Vi må få en kollektiv galskab, som giver den ekstra motor, der skal til for at vinde de svære fodboldkampe, siger Åge Hareide.

Han forsøger at fremprovokere galskaben ved at opstille træningsøvelser, som lægger op til stor intensitet og masser af nærkampe.

- Jeg kan forsøge at piske noget galskab ind i dem. Det er også derfor, vi til træning har sat øvelser op, hvor der skal være gang i den.

- Vi siger til dem, at de skal gå ind og spille, som var det i en kamp, så vi kan se, hvem som vil det. Vi skal skabe drivkraften til at ville vinde på holdet, siger Åge Hareide.

Det er de unge spillere, som har mest at lære på den front, siger landstræneren og fremhæver eksempler på landsholdsspillere med den rette portion af galskab og vildskab:

- Kasper Schmeichel har det i sig, og Simon Kjær har det i sig. Thomas Delaney har det også. Jeg tror, at de erfarne har det i højere grad. Vi skal have en smitteeffekt fra de erfarne spillere over til de unge, siger han.

Landstræneren medgiver, at den enkelte spillers personlighed kan være svær at ændre på, og at det måske heller ikke er en fordel at have et helt hold af galninge.

- Hvis man ser på Andreas Christensen, så er det ikke en gal mand, man ser i øjnene. Det er en stille og rolig mand, men han leverer stærkt på fodboldbanen, siger Åge Hareide.

Næste mulighed for at vise vindervilje i kamp er søndag aften i Rumænien, hvor landsholdet skal forsøge at spille sig nærmere næste års VM-slutrunde.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx