Af - 11/12-13 22:59

Danskere klar til at udnytte VM-systemDanskere klar til at udnytte VM-system

Jan Pytlick og hans assistent er klar til at kigge mod anden gruppes resultater for og gå efter mest favorable modstander.

storybild

Landstræner Jan Pytlick (tv.) og assistent Ulrik Kirkely (th.) har tænkt sig at holde øje med udviklingen i Danmarks nabogruppe under Brasilien-kamp fredag aften. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Der venter noget af nervepirrende aften på fredag, når det skal afgøres, hvem der møder hvem i 1/8-delsfinalerne.

Pytlick tror stadig på førsteplads
Pytlick tror stadig på førsteplads

Danmark tabte til Serbien, ja. Holdet kan stadig blive nummer ét i gruppen ved at vinde med to mål over Brasilien og dermed møde nummer fire i den anden gruppe (nok mere upåagtet modstander som Holland), ja.

Men hvis det ikke lykkes at blive bedre end Brasilien i det indbyrdes regnskab, som også tæller Serbien, og dermed vinde gruppen, så har det danske landstrænerteam under kampen tænkt sig at kigge mod Gruppe A, hvorfra Danmark skal møde et hold i 1/8-delsfinalen.

Serbien slog Danmark i nervepirrende drama
Serbien slog Danmark i nervepirrende drama

Lige nu ser det ud til, at Montenegro bliver toer, og Sydkorea treer. Så møder Danmark Sydkorea, der er at foretrække, med en étmålssejr. Ved uafgjort eller nederlag møder Danmark nok Montenegro.

I det scenarium skal Frankrig, som onsdag aften slog Montenegro, vinde over Sydkorea, og Montenegro skal slå Holland, hvilket er mest sandsynligt.

SAMBAbak stormer videre mod førstepladsen
SAMBAbak stormer videre mod førstepladsen

Hvis tingene ikke går som ventet, kan det til gengæld betale sig at spille efter resultatet for at undgå Montenegro, som spiller mod Holland samtidig med Danmarks kamp mod Brasilien.

- Det kan meget vel blive et scenarium, og der er vi nødt til, Jan og mig, lige at tage hjem os se, hvad det er for en opbygning, vi skal have. Med fem-syv minutter igen skal vi have det klart, hvad det er, vi går efter. Vi tænker også længere end en 1/8-delsfinale, siger assisterende landstræner Ulrik Kirkely.

Serbisk profil: Danmark er ikke gode nok – vi vinder
Serbisk profil: Danmark er ikke gode nok – vi vinder

- Vi vidste godt, at denne her situation kunne opstå, og vi vil gå efter den tomålssejr mod Brasilien. Så må vi se, når vi kommer længere hen i kampen, hvordan tingene arter sig i den anden pulje, siger han.

Danmark spiller mod Brasilien klokken 20.15 fredag. Kampen vises på DR1.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Dansk burgerkæde solgt for trecifret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx