Af Ritzau - 13/11-16 17:23; Opdateret: 13/11-16 17:52

Hareide ville helst droppe at spille Tjekkiet-kampHareide ville helst droppe at spille Tjekkiet-kamp

Danmarks testkamp mod Tjekkiet skal spilles midt i et hårdt program for klubberne, lyder det fra Åge Hareide

storybild

Landstræner Åge Hareide havde hellere end gerne undgået, at Danmark skulle spille testkampen mod Tjekkiet. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Hvis det stod til landstræner Åge Hareide, så var det danske fodboldlandshold aldrig fløjet til Tjekkiet for at spille den kommende testkamp på tirsdag.

- Jeg havde helst set, at vi ikke havde spillet den, fordi jeg ved, hvor problematisk det kan være midt i en hård programperiode.

- Vi går ind i slutfasen i Champions League, hvor klubberne skal forsøge at gå videre fra gruppespillet, forklarer Hareide.

Nordmanden mødte pressen i Prag, hvor det danske landshold trænede søndag eftermiddag inden tirsdagens landskamp.

Hareide er med på, at der ikke er mange kampe for landsholdet at se spillerne vise sig frem og afprøve nye ting i, men alligevel ønskede han at droppe testkampen.

Efter en snak med Dansk Boldspil-Union (DBU) tidligere på året blev parterne dog enige om at spille kampen.

- Vi ved, at disse datoer er vigtige. Hvis vi ikke benytter datoerne, så bliver der bare færre og færre kampe for landsholdene. Der er mange lande, der ikke benytter dem.

- Da jeg snakkede med DBU om det, så ville jeg helst have set, at vi ikke havde spillet den, siger Hareide.

Det havde dog heller ikke været bedre at udskyde kampen mod Tjekkiet til foråret, hvor klubberne er udsat for et mindst lige så tætpakket program.

- De næste datoer, hvor vi har mulighed for dobbeltkampe, er i marts. Der kommer vi ikke til at spille (en ekstra kamp), fordi der er det næsten endnu værre.

- Der er slutspurt i alle ligaer, og der er også Champions League-kampe, så der bliver det også et knaldhårdt program, konstaterer Hareide.

DBU blev i sin tid spurgt af tjekkerne, om Danmark ville afvikle en testkamp i november, og det blev der sagt ja til efter en debat om emnet, hvor Hareide også blev taget med på råd og i sidste ende overtalt til at spille den.

- Det er en aftale med Tjekkiet, der er lavet for længe siden. Der var en mulighed for at spille en kamp der, og så var det en diskussion med DBU.

- Vi kan ikke sige nej til store lande som Tjekkiet, når de spørger os om at spille mod dem, fortæller Hareide.

Seks af de spillere, som var med i truppen til fredagens 4-1-sejr hjemme over Kasakhstan i VM-kvalifikationen, har meldt afbud til kampen på grund af større eller mindre skader.

Det drejer sig om William Kvist, Andreas Cornelius, Yussuf Poulsen, Pierre-Emile Højbjerg, Martin Braithwaite og Christian Eriksen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx