Af Ritzau - 09/12-16 19:16

Kulturminister vil have udelukket dopinglandeKulturminister vil have udelukket dopinglande

Lande, der snyder med doping, skal reelt kunne udelukkes fra internationale konkurrencer, mener minister.

storybild

Kulturminister Mette Bock (LA) vil styrke reglerne om at udelukke lande, der snyder med doping. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Det er chokerende oplysninger, der kom frem i Wada-rapporten om doping fredag.

Det fastslår kulturminister Mette Bock (LA).

- Jeg er dybt rystet over de nye oplysninger, som dokumenterer, at situationen med doping i Rusland er værre, end vi troede, lyder det i en skriftlig kommentar fra Mette Bock.

Rapporten er den såkaldte "McLaren report," som er udarbejdet af juraprofessor Richard McLaren.

Rapporten er anden del af McLarens arbejde for Det Internationale Antidoping Agentur (Wada). Den første delrapport udkom tidligere på året.

I den seneste rapport fremgår det blandt andet, at over 1000 russiske atleter i flere end 30 idrætsgrene har været involveret i dopingsnyd mellem 2011 og 2015.

12 russiske medaljetager ved vinter-OL i 2014 samt 15 medaljetagere fra sommer-OL i London i 2012 var også involveret i snyd, fremgår det af rapporten.

I forbindelse med den første rapport opfordrede Wada til, at alle russiske atleter skulle forbydes at stille op ved OL i Rio.

Det ønskede Den Internationale Olympiske Komité (IOC) imidlertid ikke at efterleve, og IOC lod OL-deltagelsen for russiske atleter være op til de enkelte specialforbund.

- Det er godt, at sandheden kommer frem. Den store opgave er nu at finde fælles fodslag, så vi kan lave et endnu stærkere internationalt antidopingsystem.

- Vi skal have styrket reglerne, så det reelt bliver muligt at udelukke lande, der snyder, fra internationale konkurrencer.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at komme doping til livs og beskytte alle de rene udøvere, lyder det fra kulturministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx