Af Ritzau - 11/11-16 23:03

Norsk landstræner under totalpres efter nyt nederlagNorsk landstræner under totalpres efter nyt nederlag

Norge tabte igen i VM-kvalifikationen, og tre nederlag i fire gruppekampe presser Per-Mathias Høgmo.

storybild

Den norske landstræner måtte igen erkende, at norsk succes i VM-kvalifikationen udeblev. (Arkivfoto). (Billede: Reuters/David W Cerny)

Den norske landstræner i fodbold lever livet farligt, efter at Norge igen tabte i VM-kvalifikationen.

Udekampen mod Tjekkiet i gruppe C blev tabt 1-2, og dermed har Norge tabt tre ud af fire kvalifikationskampe i gruppen.

Det er næppe tilfredsstillende for landstræner Per-Mathias Høgmo eller Norges Fodboldforbund (NFF).

Michael Krmencik og Jaromir Zmrhal bragte tjekkerne på 2-0 i opgøret, inden Joshua King fik lov at reducere til slutresultatet kort før tid.

Nederlaget betyder, at Norge ligger næstsidst med tre point, mens Tyskland topper med 12 point foran Nordirland, der har syv point efter en 4-0-sejr over Aserbajdsjan.

Tyskerne var på en overkommelig opgave ude mod San Marino, og her endte det med tysk sejr på 8-0 blandt andet efter et hattrick af debutanten Serge Gnabry.

Gnabry blev solgt fra Arsenal til Werder Bremen før sæsonstarten, og han er den første debutant, der scorer et hattrick for Tyskland siden Dieter Müller præsterede det samme for Vesttyskland i 1976.

Norge balancerede allerede på katastrofens rand, da det i oktober blev til nederlag på 0-1 i Aserbajdsjan, og det kunne selv en 4-1-sejr hjemme over San Marino ikke ændre på.

De norske medier har været hårde ved Høgmo, og eksempelvis har den norske avis VG krævet landstrænerens afgang.

I lyset af den seneste tids dårlige resultater valgte NFF at "frede" Høgmo til efter opgøret mod Tjekkiet, før man ville træffe en beslutning om landstrænerens fremtid.

- Forbundet er ikke tilfreds med resultat- og præstationsudviklingen for herrernes A-landshold. Vi har spillet tre VM-kvalifikationskampe og har tre point mindre end det, som vi realistisk havde forventet.

- Med en sejr mod Tjekkiet vil vi være fuldt tilbage i kampen om at få en playoffplads til VM i Rusland 2018, lød det fra forbundet efter de tre første kampe.

NFF har også tidligere slået fast, at man vil benytte vinterpausen til en større evaluering af både træneren og landsholdet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx