Af - 16/09-13 12:28

Domstol: Jo, Armstrong må faktisk godt lyveDomstol: Jo, Armstrong må faktisk godt lyve

Endelig lidt godt nyt til den tidligere cykelrytter, Lance Armstrong: En amerikansk domstol har slået fast, at det ikke er strafbart, at han har løjet om sit doping-misbrug i sin selvbiografi

storybild

(Billede: Polfoto/Michael Paulsen)

Lance Armstrong har fået frataget alle de største sejre fra sin lange karriere på landevejene, men nu har han vundet en sejr i en amerikansk retssal.

LÆS OGSÅ: Armstrong afleverer OL-medalje

Læsere af hans selvbiografi havde sagsøgt ham for at lyve om sit omfattende dopingmisbrug, men det må han godt, for ifølge dommen er løgn og latin i selvbiografier beskyttet af den grundlovssikrede ytringsfrihed.
- Armstrongs løgne omkring sit forbrug af doping er simpelthen ikke kriminel adfærd, skriver dommeren blandt andet i sin 39 sider lange kendelse.

Sagen var blev anlagt af en gruppe amerikanere, som ifølge kendelsen følte sig ført bag lyset, fordi Lance Armstrong i sin bog havde beskrevet sig selv som en 'almindelig, hårdtarbejdende, motiverede, kompliceret, af og til rasende, T-shirt klædt fyr', når han nu i virkeligheden havde opnået sin succes med ulovlige midler.

En enkelt sejr er dog ikke meget for Lance Armstrong, som stadig kan se frem til flere andre retssager oven på sine doping-indrømmelser. Sponsorer kræver løn og bonusser tilbagebetalt, og han er også tiltalt for svindel med offentlige midler, fordi hans cykelhold kørte for det statslige amerikanske postselskab, US Postal.


LÆS OGSÅ: IOC til Armstrong: Kom med vores medalje!

LÆS OGSÅ: Lance Armstrong risikerer at ryge i retten

LÆS OGSÅ: Ullrich: Giv dopet Armstrong sine Tour-titler tilbage

LÆS OGSÅ: Usada-chef langer ud efter UCI i Armstrong-sag

LÆS OGSÅ: Armstrongs læge tvunget til at lukke klinik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx