Af - 25/05-16 10:13; Opdateret: 25/05-16 20:07

Kevins stikpille til McLaren: - Jeg er et bedre sted nuKevins stikpille til McLaren: - Jeg er et bedre sted nu

Kevin Magnussen er lykkelig for at være tilbage i Formel 1, men vejen dertil var hård - og har givet ham hår på brystet, siger han.

- Hele oplevelsen gjorde mig stærkere.

Sådan siger Kevin Magnussen om den turbulente tid hos McLaren, der startede som et eventyr med podiepladsen i debut-grandprixet i Melbourne, men endte halvandet år senere med en afskedsmail på hans fødselsdag.

- Det var hårdt at miste mit sæde og næsten miste håbet. Altså, jeg mistede ikke håbet, men jeg er ikke dum - jeg vidste, at det ville blive svært at komme tilbage, fortæller Magnussen i et interview med Sky Sports.

Fart på: Kevin Magnussen kan få ny motor i Monaco
Fart på: Kevin Magnussen kan få ny motor i Monaco

Han blev droppet af McLaren som en af holdets to kørere efter sin første sæson, hvor han skrabede 55 point sammen. Sæsonen efter var han degraderet til testkører og i efteråret 2015 - på hans 23 års fødselsdag - fik han beskeden, om at hans kontrakt med det velrenommerede britiske team ikke ville blive forlænget, da superstjernen Fernando Alonso valgte at fortsætte på holdet.

Dermed tabte den unge dansker kampen om det andet sæde til veteranen Jenson Button.

Quiz: Hvor godt kender du Formel 1 i Monaco?
Quiz: Hvor godt kender du Formel 1 i Monaco?

- Vi fik at vide midt på sæsonen, at Fernando ville skrive under på en ny kontrakt, så vi vidste, at en af os ville ryge. Det er hårdt, især når man er oppe imod en verdensmester med 15 års erfaring og du er helt ny, fortæller Magnussen, som kunne se sine Formel 1-drømme lide et alvorligt knæk.

- Jeg var i tvivl, selvfølgelig, og jeg kiggede på andre muligheder - DTM, MLP1 - for at sikre mig, at jeg havde noget at lave, hvis jeg ikke kunne komme tilbage til Formel 1. Renault gav mig den mulighed, og det er jeg glad for, siger han.

Kevin Magnussen: - Der kommer masser af fester
Kevin Magnussen: - Der kommer masser af fester

Kevin Magnussen føler da også, at han i McLaren-raceren fik bevist over for omverdenen og sig selv, at han var en dygtig kører.

Det gav ham selvtillid, som hjalp ham gennem det hårde 2015 - og som hjælper ham den dag i dag, hvor han er tilbage i motorsportens fineste selskab.

Brede smil hos Renault: - Kevin gav os alt
Brede smil hos Renault: - Kevin gav os alt

- Jeg er et bedre sted nu, både mentalt og hvad angår hold-situationen. Der er ikke mindre pres, men jeg håndterer det bare bedre denne gang. Fordi jeg nyder det frem for at fokusere på det negative. Jeg sætter pris på hvert minut på banen langt mere end før, fordi jeg var lige ved at miste det, siger Magnussen,

I weekenden gælder det Monacos grandprix, hvor det danske Formel 1-håb formentlig skal køre med den nye Renault-motor. Uanset hvad så går det løs med træning på gaderne i det fornemme fyrstedømme imorgen.

Inden da kan du over artiklen tage quizzen om det prestigefyldte grandprix.

LÆS OGSÅ: Jubelglad Kevin om ny motor: Gør den klar til Monaco!

LÆS OGSÅ: Sløje karakterer til Kevin: - Han havde store problemer

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: Det var en dårlig dag for mig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx