Af Ritzau - 08/12-16 07:45

FCK-profiler godkender solid Champions League-kampagneFCK-profiler godkender solid Champions League-kampagne

Det er gået over forventning i Champions League, mener FCK-profiler, som nu må indstille sig på Europa League.

storybild

Mathias "Zanka" Jørgensen er tilfreds med FCK's solide præstationer i Champions League. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Seks kampe, ni point og blot to indkasserede mål.

FC Københavns statistik ville i den rigtige gruppe række til at gå videre i Champions League, men trods onsdagens 2-0-sejr i Brugge må københavnerne indse, at den står på næstbedste europæiske niveau efter nytår.

Det ærgrer flere af klubbens landsholdsspillere sig over, men samtidig ser de tilbage på en mere end godkendt kampagne i Champions League.

- Vi har været bundsolide. Det er ikke, fordi vi har scoret vanvittigt mange mål, men vi har været solide og gode på dødbolde, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

- Vi har været gode i alle de facetter, man skal være dygtig til på det her niveau. Så vi kan kigge tilbage og være utrolig tilfredse.

Midtbanespilleren William Kvist havde ikke forventet, at FCK ville kunne være med indtil sidste runde om en plads blandt de bedste 16 hold i Europa.

- Vi har bygget noget op, der har kulmineret i det her efterår. Jeg er positiv overrasket i forhold til, at vi har kunnet spillet lige op med de bedste i Champions League.

- Vi var iskolde i kvalifikationskampene, vi har slået Brugge 6-0 sammenlagt, og vi har spillet lige op med Leicester og Porto. Det er ikke så dårligt, synes jeg. Vi var ikke sikre på, at vi kunne begå os i Europa, men det har vi mere end bevist, siger Kvist.

FCK gjorde sin del af arbejdet for at holde liv i Champions League-håbet onsdag aften ved at besejre Club Brugge 2-0. Men da Porto samtidig bankede Leicester med 5-0, viste københavnernes sejr sig at være ligegyldig i forhold til gruppestillingen.

Det er retfærdigt nok, at FCK slutter på gruppens tredjeplads, mener Peter Ankersen.

- Vi har fået som fortjent. Nede i Porto var vi måske lidt heldige med at slippe hjem med en uafgjort, efter vi havde fået vist en mand ud. Omvendt synes jeg, at vi skulle have vundet den kamp mod Leicester i Parken.

- Det har været lidt op og ned, og alt i alt er jeg tilfreds med den måde, som vi har spillet på.

- Vi har været stabile på et højt niveau. Vi har kun lukket to mål ind i seks kampe, og det viser, at vi har en stærk defensiv. Vi har scoret syv mål i den anden ende, og det er godkendt, siger Peter Ankersen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx