13/09-13 07:05

Armstrong afleverer sin OL-medaljeArmstrong afleverer sin OL-medalje

Amerikanerens OL-bedrift fra Sydney blev annulleret i starten af året. Nu har han sendt sin medalje tilbage.

storybild

Lance Armstrongs OL-bedrift fra Sydney blev annulleret i starte af dette år. Nu returnerer han sin bronzemedalje. (Billede: Polfoto)

Amerikanerens OL-bedrift fra Sydney blev annulleret i starten af året. Nu har han sendt sin medalje tilbage.

Det har taget ni måneders ventetid, men nu har Lance Armstrong afleveret sin OL-bronze tilbage. Det skriver amerikaneren på Twitter, og det bekræftes af USA's Olympiske Komité.

I januar skrev IOC, Den Internationale Olympiske Komité, til den faldne Tour de France-mester og bad om at få udleveret medaljen, som cykelrytteren vandt med doping i blodet under OL i Sydney tilbage i 2000.

LÆS OGSÅ: TV3-chef: Bjarne Riis er da snakkesalig

IOC annullerede Armstrongs placering på OL-podiet i Sydney, efter at han offentligt erkendte at have taget præstationsfremmende stoffer - bloddoping, epo, testosteron - under samtlige af sine syv Tour-sejre fra 1999 til 2005.

Under de olympiske lege i 2000 kørte Armstrong sig ind som nummer tre i enkeltstarten i den australske storby, men det resultat er blevet slettet fra historiebøgerne.

LÆS OGSÅ: Froome: Cykelsporten er verdens reneste sport

IOC har besluttet, at de ikke vil rykke andre op i stillingen, så spanieren Abraham Olano, der sluttede på fjerdepladsen i Sydney, får altså ingen OL-bronzemedalje med 13 års forsinkelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx