Af - 06/10-15 14:42

Fodboldspillere på topplan er ekstra udsat for denne sygdomFodboldspillere på topplan er ekstra udsat for denne sygdom

Undersøgelse viser, at topfodboldspillere lider mere af mentale problemer end befolkningen generelt.

storybild

Peter Graulund (tv) og Nicklas Helenius (th) har været ramt af depression. Robert Enke (i midten) begik selvmord. (Billede: Polfoto)

For nyligt indrømmede Peter Graulund, at han havde været deprimeret og tumlet med selvmordstanker, mens han var professionel fodboldspiller. Og han er langt fra den eneste.

AaB's Nicklas Helenius har også været deprimeret, og den tyske målmand Robert Enke endte med at tage livet af sig selv for nogle år siden.

Orange sokker i høje hæle udløser shitstorm over minister: - Du er en hykler
Orange sokker i høje hæle udløser shitstorm over minister: - Du er en hykler

Og nu beviser en undersøgelse, som Fifpro, spillernes internationale sammenslutning, at der langt fra er tale om enkeltstående tilfælde.

Fodboldspillere, som spiller på højeste niveau, har langt større risiko for at udvikle mentale problemer, end befolkningen har generelt.

Blandt 826 adspurgte spillere svarede 38 procent nuværende spillere og 35 procent af de tidligere spillere, at de havde haft forskellige mentale problemer, såsom depression, særligt i forlængelse af alvorlige skader.

Generelt i befolkningen ligger tallet mellem 13 og 17 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Undersøgelsen viser også, at fodboldspillere, som har haft tre eller flere alvorlige skader, har fire gange så stor risiko for at få mentale problemer end andre fodboldspillere.

- Vi håber, at der med denne undersøgelse følger en større bevågenhed og større vilje fra alle interessenter i fodbold til at skaffe et større støtteapparat på plads.

Minister hopper i skrigende orange sokker - her er forklaringen
Minister hopper i skrigende orange sokker - her er forklaringen

- På den måde kan spillere med mentale problemer få følelsen af, at de ikke er alene, siger Fifpro's cheflæge Vincent Gouttebarge.

Han mener desuden, at undersøgelsen retfærdiggør, at alvorligt skadede fodboldspillere skal have forskellige former for støtte med fra deres klub.

Undersøgelsen var lavet med interviews med nuværende og tidligere fodboldspillere i 11 forskellige lande på tre forskellige kontinenter. Mere end halvdelen af spillerne spillede fodbold på det højeste niveau i deres land i størsteparten af deres karriere.

LÆS OGSÅ: Tre døgn uden søvn fjerner depression

LÆS OGSÅ: Nye tal: Så meget koster sygdom det danske samfund

LÆS OGSÅ: Ung politiker: Jeg har kæmpet med depression hele mit liv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx