10/10-14 21:15

Frustreret Ajax-profil: Ikke en kamp for migFrustreret Ajax-profil: Ikke en kamp for mig

Lucas Andersen kunne slet ikke finde plads i det overbefolkede islandske forsvar i fredagens playoff-kamp.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danmarks U21-landshold fik ikke det håbede udbytte af den første playoff-kamp mod Island, som fredag aften slap fra Aalborg med 0-0.

Det defensive islandske spil gjorde det svært for det danske mandskab, ikke mindst for de spillere, der skal stå for de kreative indslag. Ajax-spilleren Lucas Andersen havde således en skuffende aften og blev udskiftet i anden halvleg.

Danske U21-talenter kører fast i islandsk betonforsvar
Danske U21-talenter kører fast i islandsk betonforsvar

- Det var frustrerende. Vi er vant til at spille en masse småspil oppe omkring feltet, men det var der ikke plads til. I stedet var der nogle slåskampe, indlæg og hjørnespark, så det var ingen superkamp for mig, siger Lucas Andersen.

Islændingene startede i en yderst forsigtig formation, og i anden halvleg opgav gæsterne nærmest alle angrebsbestræbelser for at holde det danske hold væk.

Det lykkedes flot, og det hidtil så målivrige danske talenthold skabte kun én stor chance i de 90 minutter.

- Vi fandt på ingen måde nøglen, men jeg har også sjældent mødt et hold, der står så langt tilbage på banen og spiller så destruktivt, som Island gjorde i aften. Men det virkede altså.

Fifa-præsident vil afskaffe reglen om udebanemål
Fifa-præsident vil afskaffe reglen om udebanemål

- Vi havde svært ved at finde mellemrummene, som vi plejer at spille i og måtte ty til andre midler, siger Lucas Andersen.

Nu har holdet tre dage til at finde en løsning på at knække det islandske forsvar inden returkampen i Reykjavik på tirsdag.

- Vi skal indstille os mentalt på, at det kan blive noget lignende i aften. Men hvis vi har en snert mere held, så kan vi måske komme hurtigt foran, og så skal de åbne sig, lyder det fra Lucas Andersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx