Ubesejrede franskmænd: Derfor vinder vi altid finalenUbesejrede franskmænd: Derfor vinder vi altid finalen

Det franske håndboldlandshold har ikke tabt en finale i 21 år. På vejen har de vundet otte guldmedaljer.

storybild

Her jubler det franske landshold over deres finalesejr over Sverige ved OL i 2012. Det var den ottende finale i træk, som de vandt. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Den franske målmand Thierry Omeyer kommer ti minutter senere end de andre franske spillere til lørdagens pressemøde, som EHF har arrangeret. Da han træder ind på banen i Jyske Bank Boxen kigger EHF's pressefyr på de fremmødte journalister og siger:

- The boss.

Spellerberg: Her er vi udfordret mod Frankrig
Spellerberg: Her er vi udfordret mod Frankrig

Omeyer er personificeringen af den guldstrøm, det franske landshold har befundet sig i op gennem 0'erne og i starten af dette årti. Syv guldmedaljer har den 37-årige Montpellier-vogter vundet. Søndag gælder det Danmark i finalen.

- En finale er ikke en kamp som andre. Man er klar over, at man kan hænge en guldmedalje om halsen efter kampen, siger Omeyer til mx.dk

- Vi vil altid vinde guld, og vi har altid spillet gode kampe, når det kommer til finalerne. Nu har vi meget erfaring omkring de her kampe, men vi ved, at vi er nødt til at kæmpe i en time i morgen, fordi det vil blive et meget stærkt hold over for os, siger han.

Kongefamilien melder ankomst til guld-finalen
Kongefamilien melder ankomst til guld-finalen

Faktisk har Frankrig ikke tabt en finale siden 1993, hvor landsholdet måtte nøjes med sølv efter VM-finalen. Siden er det fire verdensmesterskaber, to OL-mesterskaber og to europamesterskaber.

- Indtil videre har vi altid vundet, nu må vi se i morgen, jeg ved ikke om det bliver det samme, for det bliver svært, siger Nikola Karabatic, der trods sine blot 29 år har været med til at vinde seks af guldmedaljerne.

- Jeg glæder mig til kampen. Vi har vundet, fordi spillerne er rigtig gode og har meget erfaring. De spiller i de bedste klubber i verden, og de er vant til at spille de største kampe. Det har været en stor fordel for os i fortiden, men nu skal vi møde et hold, der har den samme slags erfaring. Så det bliver meget svært i morgen, siger han.

Landin og co.: Sådan undgår vi nyt finalekollaps
Landin og co.: Sådan undgår vi nyt finalekollaps

Daniel Narcisse fra Mikkel Hansen Paris SG Handball:

- Vi ved, at det bliver svært at vinde finalen igen. Når man spiller på hjemmebane, som Danmark gør, så har man 15.000 mennesker bag dig ud over de fem millioner danskere ude i stuerne. Det er en god ting for alle spillerne og holdet.

- De er i finalen. Det er en stor tilfredstillelse for dem, og selvom de har spillet en god turnering, vil de også gerne vinde guldmedaljen. Så det bliver hårdt for os, siger Narcisse.

Sådan skal guldet fejres, hvis.....
Sådan skal guldet fejres, hvis.....

Finalen spilles klokken 17.30 i Jyske Bank Boxen i Herning. Bronzekampen mellem Spanien og Kroatien spilles 15.00.

LÆS OGSÅ: Slagen stjerne: Nu vinder Danmark guld

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx