Af Ritzau - 18/03-17 18:22; Opdateret: 18/03-17 22:39

Real Madrid nedbryder fortet i BilbaoReal Madrid nedbryder fortet i Bilbao

Real Madrid blev det første udehold siden august til at vinde en ligakamp i Bilbao. Real vandt 2-1.

storybild

Karim Benzema (nummer tre fra venstre) åbnede målscoringen, da Real Madrid vandt i Bilbao. (Billede: Reuters/Vincent West)

Den spanske storklub Real Madrid er på vej mod klubbens første mesterskab i fem år.

Lørdag eftermiddag sejrede holdet med 2-1 på udebane mod Athletic Bilbao efter Real-scoringer af Karim Benzema og Casemiro.

Udekampen var på forhånd regnet som en af de resterende ligakampe, hvor Real Madrid med størst sandsynlighed ville kunne sætte point til.

Bilbao havde nemlig ikke tabt på hjemmebane siden august, men baskerne kom til kort mod overmagten.

Hjemmeholdet fik ellers en fin begyndelse på kampen med tilløb til flere muligheder, men havde svært ved at holde niveauet over hele opgøret.

Cristiano Ronaldo rørte også på sig i kampens indledning. Først fik han bolden i mål, men blev korrekt vinket offside. Kort efter var han tæt på, men hans afslutning blev akkurat pareret.

I stedet for målscorer blev Ronaldo måloplægger. Portugiseren løb fra Bilbaos forsvar, og uselvisk serverede han bolden for den til tider udskældte Karim Benzema, der med indersiden dirigerede den i mål.

Det var franskmandens ottende ligamål i sin ligakamp nummer 22 denne sæson.

Real Madrid havde muligheder til at punktere opgøret, men i stedet blev der bragt fornyet spænding ind i kampen efter 65 minutter.

Her stod den 36-årige målræv Aritz Aduriz på det helt rigtige sted inde i det lille felt, så han let kunne heade en udligning ind.

Målet fik de prominente gæster til at vågne op, og det udmøntede sig i en scoring blot to minutter efter udligningen.

Midtbanespilleren Casemiro fik lov til at stå helt fri efter et hjørnespark, og det var blot en formalitet for ham at sende bolden i mål.

Real Madrid har nu fem point ned til FC Barcelona på andenpladsen. Begge hold mangler at spille 11 ligakampe.

Riza Durmisi og Real Betis var også i aktion lørdag. På hjemmebane vandt Betis 2-0 over bundproppen Osasuna og kravler op på 13.-pladsen.

Durmisi har døjet med lidt sygdom, men han fik fuld spilletid og lignede en mand, der er klar til den forestående landsholdssamling.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx