Af - 29/09-13 20:42; Opdateret: 29/09-13 20:55

Farmand Magnussen:  'Ubeskriveligt stolt'Farmand Magnussen: 'Ubeskriveligt stolt'

Jan Magnussen er stolt af sin søn Kevin Magnussen, der søndag leverede en kraftpræstation af de større.

storybild

Jan Magnussen og Kevin Magnussen. Far og søn. (Billede: Polfoto/AP/Mikkel Khan Tariq)

- Jeg er fuldstændig ubeskriveligt stolt.

Sådan lyder det fra den stolte far Jan Magnussen.

Via en skrattende telefonlinie fra USA har metroxpress bedt ham om at kommentere på sønnen Kevin Magnussens præstationer i Formula Renault 3.5 World Series.

LÆS OGSÅ: Magnussen tæt på VM-titel: Vinder søndagens løb

Her vandt den 21-årige danske motorkørere søndagens løb på den franske Paul Ricard-bane, efter at han lørdag var blevet frataget en sejr samme sted. Det skete på grund af noget ulovligt maling på bilen. LÆS MERE OM DET HER

- Det viser jo bare, hvor stærk han er i hovedet, at han kan sætte det til side, der skete lørdag. At gå hjem og rykke op i det og bare klø på igen … det er meget stærkt, siger Jan Magnussen, der selv kører i USA.

Med søndagens sejr er Kevin Magnussen uhyre tæt på at kunne kalde sig verdensmester – og var han ikke blevet diskvalificeret lørdag, var titlen allerede i hus.

Og det er den også næsten alligevel. Han fører lige nu med 43 point ned til belgiske Stoffel Vandoorne, der højst kan score i alt 50 point i sæsonens to sidste løb midt i oktober.

Her skal Kevin Magnussen bare samle otte point sammen, så er den hjemme.

- Han er ikke mester, før han er mester. Han skal stadig score lidt point i de sidste afdelinger, men det ser da rigtigt godt ud, advarer Jan Magnussen.

Hans søn vil meget gerne sidde i en Formel 1-bil i næste sæson, og muligvis kan weekendens begivenheder hjælpe til på det. Sådan på en lidt held i uheld-agtig måde.

- Det er helt klart, at Formel 1-teams vil kigge på, hvordan han tackler sådan nogle situationer, og hvor stærk han har været i hele sæsonen, siger Jan Magnussen og fortsætter:

- Det er den største forskel fra sidste år, hvor han også var i stand til at totaldominere en weekend, men der fik han ikke de mellemgode resultater med hjem. Det har han fået i år. Man kan ikke vinde alle løb, men de gange, man så ikke gør det, må man tage, hvad man kan få. Og det er en kæmpe, kæmpe styrke, siger Jan Magnussen.

Som den stolte far siger: - Det bliver meget svært at komme uden om en kører som Kevin, hvis man ikke bare skal findes det næste talent, men også en, der kan køre nogle resultater hjem.

De to sidste Formula Renault 3.5 World Series-løb køres i Barcelona den 19.-20. oktober.

Samme weekend skal Jan Magnussen i øvrigt køre sidste afdeling af den amerikanske Le Mans-serie, hvor han lige nu fører i den samlede stilling.

Det kan blive en stor weekend for Magnussen-familien.

- Som far sætter jeg nemt mit eget til side i forhold til Kevin, og jeg vil gøre alt for, at han vinder. Og skulle jeg vinde, vil jeg sagtens kunne holde kæft med det lige den dag, siger Jan Magnussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

PostNord advarer mod falske beskeder
bt.dk
Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Statskassen lænset for milliarder: Nu...
bt.dk
Nye regler åbner for stribevis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx