07/06-15 08:47

Barcelona-træners fremtid usikker trods CL-sejrBarcelona-træners fremtid usikker trods CL-sejr

Efterveerne af et kaotisk år i Barcelona gør Luis Enriques fremtid som cheftræner i klubben usikker.

storybild

Målet var klart, da Luis Enrique overtog FC Barcelona for et år siden, og forventningerne det samme. Storhedstiden under Pep Guardiola skulle genskabes.

Lørdag aften blev det hele så forløst, da Barcelona-træneren lod følelserne få frit løb på sidelinjen efter de to sene scoringer, der sikrede Champions League-triumfen i Berlin.

GALLERI: FC Barcelona vinder Champions League-finalen
GALLERI: FC Barcelona vinder Champions League-finalen

Dermed har den 45-årige tidligere Barcelona-spiller indfriet de nådesløse krav, men alligevel er han usikker på sin fremtid i spidsen for Barcelona.

- Sandheden er, at jeg ikke ved, om jeg fortsætter, siger Luis Enrique efter triumfen, der blev denne sæsonens tredje titel, efter at Barcelona også vandt det spanske mesterskab og den spanske pokalturnering.

Luis Enriques første år i Barcelona har været omgærdet af tumult. På et tidspunkt lagde han sig ud med stjernerne Lionel Messi og Neymar, som begge blev sat af til en kamp mod Real Sociedad, der så blev tabt 0-1.

Patrice Evra: - Jeg er stolt af min farve
Patrice Evra: - Jeg er stolt af min farve

Nederlaget førte til rystelser internt i Barcelona, hvor klubbens tidligere forsvarsgeneral Carles Puyol valgte at forlade sin administrative post sammen med sportsdirektør Andoni Zubizarreta.

Kort efter meddelte klubbens præsident Josep Maria Bartomeu så i januar, at han indkaldte til et præsidentvalg, som blev fremrykket til denne sommer.

Dette valg skal nu afholdes i kølvandet på en fantastisk sæson, der blev vendt helt på hovedet efter den store succes i Berlin lørdag aften.

Men netop præsidentvalget har indflydelse også på Luis Enriques fremtid og trods en imponerende første sæson i spidsen for Barcelona, må han afvente det politiske spil i kulissen og afgørelsen på valget.

Luis Enrique har tidligere haft træneransvaret i Roma og Celta Vigo, efter han stod i lære som træner for Barcelonas B-hold, hvor han efterfulgte Guardiola

Som aktiv spillede Luis Enrique med stor succes i Barcelona i årene fra 1996 til 2004, og han har også spillet for Real Madrid i sin aktive karriere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx